Pienet islantilaiset

Islanninhevoset ovat täysin uusi juttu omistajalle, mutta pyrimme siltikin kasvattamaan sellaisia Tvisturilaisia, joita sekä itse että muut voivat käyttää jalostukseen. Tällä hetkellä meillä ei ole muita kasvatusrotuja ja islanninhevosten kasvatukseen keskitymmekin täysillä ja vakavasti.

Kasvattivarsojen vanhemmilta katsomme ensimmäisenä sukua, onhan se saman mittainen kummallakin ja eihän isältä tai emältä löydy samoja nimiä suvusta. Kilpailutulokset ovat aina vain plussaa mutta eivät pakollisia jos vanhemman tulevaisuudenkuviin kuuluu kilpaileminen. Vanhemmilla katsomme myös luonnetta, emmehän halua saada täysin pähkähullua varsaa aikaiseksi pähkähulluista vanhemmista vaan jos toinen vanhemmista on luonteeltaan villihkö niin toisen vanhemman rauhallisella luonteella pyrimme tasoittamaan näitä ei-toivottuja ominaisuuksia.

Tavoitteenamme on kasvattaa islanninhevosia, joilla on realistiset värit. Rautiaista vanhemmista tulee rautiaita ja mustista mustia sekä eri värisistä vanhemmista voi tulla eri värisiä varsoja. Tämä ei ole pakko, mutta tavoitteita olemme asettaneet ja niihin toivomme myös pääsevämme.

Myyntiehtoja

 • Kasvatin sivuja olisi hyvä saada kahden viikon kuluttua ostotapahtumasta sähköpostiin
 • Emme vaadi kasvatin uudelta kodilta mahdottomuuksia, mutta vähintään viisi sijoitusta tulisi kasata sen elämän aikana
 • Kasvatti täytyy rekisteröidä VRL:n hevosrekisteriin ja kasvattajaksi Tvistur (TVIS6255, Islanti)
 • Jos joudut jostain syystä kasvatista luopumaan, ilmoita siitä kasvattajalle - yhdessä sovimme miten menettelemme
 •    Virallinen Nimi  Isä  Emä  Omistaja
   (16.11.12)  t. Aldís frá Tvistur  Fálki frá Brestir  Ishar frá Traeghold  Tvistur Icelandics


  Andrea Schaffer - CC

  TVISTUR ON VIRTUAALITALLI - TVISTUR IS A SIM GAME STABLE


Ulkoasun © Riella, kuvan © úlfhams víkingur - CC