Suomen suosituimmat auton värit

Jos pysähdyt hetkeksi katselemaan ohikiitäviä autoja, huomaat pian, että tietyt värit ovat suomalaisessa autokannassa yllättävän suosittuja. Mitä nämä värit ovat? Ellet vielä tiedä, lue tämä aihetta käsittelevä juttumme, ja ota selvää.

Harmaa valtaa alaa

Suomalaisia kutsutaan usein vaatimattomiksi ja maanläheisiksi eikä oikeastaan olekaan ihme, että suomalaisten suosikkiautonväri tuntuu olevan harmaa. Melkein 21% henkilöautokannastamme on harmaata massaa. Juuri nyt erityisesti miehet suosivat harmaita autoja. Harmaa oli pitkään myös naisten ykkössuosikki, mutta nyt se on jäänyt täpärästi naisten kohdalla punaisten autojen suosion alle. Miehet suosivat myös valkoisia, ruskeita, beigejä ja mustia autoja.

Punainen on näkyvä mutta turvallinen valinta

On melko yllättävää, että harmaan ohella juuri punainen on toinen erityisen suosittu auton väri Suomessa. Melkein 19% maamme autokannasta on punaisia autoja. Toisin kuin harmaa, punainen, näkyy kauas. Tästä huolimatta moni suomalainen luottaa punaiseen auton väriin ja kokee sen turvallisena valintana. On suosittu, että erityisesti naiset suosivat nyt punaisia autoja ja punainen onkin noussut naisten suosikiksi pitkään kärjessä olleen harmaan jäädessä kakkoseksi. Naiset suosivat myös valkoisia ja mustia autoja.

Valkoinen värimaailma näkyy myös autoissa

Suomessa on jo pitkään suosittu täysvalkoisia sisustuksia. Valkoisen suosio näkyy kuitenkin myös autojen maailmassa, sillä myös valkoisia autoja ensirekisteröidään juuri nyt runsain mitoin. Harmaan tavoin myös valkoinen on melko neutraali valinta ja kuvastaa hyvin suomalaista makua. Valkoinen väri ei ota kantaa puolesta eikä vastaan ja on siksi autonkin värin valintana neutraali valinta.

Muita suosittuja auton värejä

Musta on myös erityisen suosittu valinta, niin naisten kuin miestenkin keskuudessa. Muista suosittuja värejä ovat sininen, ruskea ja beige. Vihreiden autojen suosion ennustetaan nousevan ja onpa liikenteessä näkynyt viime aikoina jopa murretun oransseja autoja, jotka ovat yllättävän pirteitä. Tästä huolimatta olisi melko vaikea kuvitella, että oranssi yltäisi ainakaan lähivuosina suomalaisten suosikkivärien joukkoon.

Mikä on sinun lempivärisi auton värinä? Minkä värisen auton aiot ostaa seuraavaksi? Suositko mieluummin niitä värejä, joita liikenteessä näkee kaikista eniten vai haluatko mieluummin erottua massasta vaikkapa oranssilla autolla?