Vedenvalo
- Saavutukset


VH15-018-0985 virtuaalihevonen a sim-game horse

    " data-lightbox="example-set" data-title="Kuvan otsikko">  " class="paakuva">
rotu, sukupuoli:suomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeus:tummanrautias, 152cm
synytynyt, ikä:07.02.2015, 8
painotus ja koulutustaso:Kenttäpainotus, Helppo A - 115cm - 110cm
kasvattaja:maahantuoja Murmur
omistaja:Riikinneva, Riella VRL-01744
  


Luonnekuvaus

Valo on hevonen, joka ei voisi olla enempää nimensä arvoinen. Sen sydän on puhdasta kultaa ja kapasiteettia ei voi sanoin kuvailla. Valo taipuu melkein mihin vain, mitä ratsastaja pyytää. Tamma löytyi sen välittäjän Murmurin valikoimasta hieman hiljaisesta myynnistä, kun lähdin mielenkiinnosta katselemaan myytäviä suomenhevosia. Tai no, ei se mikään epätavallinen reissu ollut koska jos jossain on myynnissä suomenhevosia, sieltä löytää myös Riellan, ups..

Valo on hevonen, jota voi laittaa hoitamaan kaikki vauvasta vaariin. Tamman tilannetaju on aivan uskomaton, se kyllä tietää jos sitä on pieni lapsi hoitamassa tai koska sen lähellä on joku hevosia pelkäävä. Valon kanssa on todella monen hevospelot voitettu ja se on yksi ehdoton suosikki tallissa. Valoa voi hoitaa vaikka käytävällä irti tai kesällä pelkkä heinätuppo riittää pitämään tamman aloillaan hoitotoimenpiteiden aikana. Kaviot tamma nostaa melkein automaattisesti, tai vähintään pieni jalan tönäisy auttaa sitä nostamaan jalat ylös. Ehkä ainoa miinus koko hevosessa on sen pullistelutaidot. Valo pullistelee aina viimeiseen asti satulavyötä kiinni laittaessa, joskin pienellä mahan kutittelulla saa ihmeitä aikaan.

Nöyrä ja miellyttämisenhaluinen hevonen tekisi kaikkensa, että sen ihminen olisi tyytyväinen. Pieni lapsi saa varovaisen kyydin ja kokenut ratsastaja saa mitä upeamman ratsastuskokemuksen. Tamma todella osaa opettaa ja sen liikkeissäkään ei ole negatiivista sanottavaa. Se toimii pääsääntöisesti pienillä avuilla ja tekee rehdisti kaiken pyydetyn. Joskus harvoin se saattaa hieman kulkea päin oikeaa pohjetta, joka tosin muistuttamisella unohtuu kokonaan. Kouluratsastus ei tamman laadukkaista liikkeistä huolimatta ole sen vahvin laji, mutta se tekee joitakin liikkeitä vaativa b-tasolle asti.
Esteratsastuksessa tamma on tarkka jaloistaan. Sille tulee myös vauhtia lisää, mutta tamma ei todellakaan ole mitään ryöstäjätyyppiä. Uusintakierroksen nopeat ja hankalat tiet eivät ole sen bravuuri, mutta hyvä tekniikka ja rohkeus menevät niidenkin edelle. Valo osaa katsoa hyvin paikan lähteä hyppyyn ja se ei ole eläessään kytännyt yhtäkään estettä. Sillä on niin suuri luotto ratsastajaan, että ongelmia syntyy hyvin harvoin.
Kun sanotaan maastoesteet, se tietää menoa ja meininkiä. Tamma syttyy maastoesteillä täydellisesti ja rataa mentäessä hevonen on ehkä rohkein koskaan näkemäni. Hevosesta näkee kilometrin päähän, kuinka se nauttii vauhdin hurmasta. Maastoesteilläkään Valo ei lähde lapasesta vaikka siihen on yhdistetty vauhti ja esteet. Tamma on ketterä maastoesteradalla, missä maaston korkeuserot ovat jopa huomattavat, mutta se uskomaton ketteryys ei tule niin esille rataesteillä.

Sukutaulu

i. Haltijaluonnos - evm
tummanrautias sh, 150cm
ii. Kuunvalkoinen- evm
rautias sh, 155cm
iii. evm
iie. evm
ie. Kuusydän - evm
rautias sh, 153cm
iei. evm
iee. evm
e. Ruusuliemi - evm
punarautias sh, 155cm
ei. Ukkosruusu - evm
tummanrautias sh, 151cm
eii. evm
eie. evm
ee. Sokerisuukko - evm
tummanrautias sh, 153cm
eei. evm
eee. evm

Jälkeläiset

Hevonen jalostuskäytössä

Kilpailumenestys

kenttäratsastus vt. 5
esteratsastus vt. 3
kouluratsastus vt. 0
valjakkoajo vt. 0
05.09.2015 Teerivaara / NJ tuomari Jannica irtoSERT

Tavoitteet

Päiväkirja & valmennukset

Ei vielä päiväkirjamerkintöjä

Ulkoasu © NM.
Taustakuva © Benjamin Horn CC BY-SA 2.0

Tämä on virtuaalitalli!
This is a sim-game stable!

Tämä on virtuaalitalli! Sivusto ja kaikki sen sisältö on mielikuvitusta, sivustolla olevat kuvat eivät liity sivuston sisältöön mitenkään. Lue lisää!

This is a sim-game-stable! This site and everything it contains is entirely fictive. The pictures displayed are not to be associated with the contents of the site. Read more!