Viisikon Loisto-Tuuli
- Saavutukset


VH17-018-1886 virtuaalihevonen a sim-game horse

    

" data-lightbox="example-set" data-title="Kuvan otsikko">  

" class="paakuva">
rotu, sukupuoli:suomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeus:rautias, 152cm
synytynyt, ikä:01.12.2015, 2
painotus ja koulutustaso:Valjakkopainotus, vaativa valjakkoajo
kasvattaja:kasvattaja Viisikko / Ireth
omistaja:Riikinneva / Riella VRL-01744
  


Luonnekuvaus

Meiltä puuttui Viisikkolainen ja se asia korjaantui hyvin pian kun moisen asian pistin merkille. Monta vuotta olemme Irethin kanssa samaan aikaan harrastaneet hevoskasvatusta, mutta en tiedä miksi koskaan en Viisikon kasvattia talliini hankkinut. Tuure on mitä mainioin valjakkohevosen alku ja sen kanssa uskoisin pääsevämme pitkälle. Orin muuntautumiskyky ja valjakkohevoselle toivottava ketteryys ovat ominaisuuksia, minkä takia hevosesta kaupat teimme.

Hoitaessa Tuure osaa olla hieman omapäinen ja esittää orimaisia tapojaan, mm. tammojen huutaminen ja lattian kuopiminen kuuluu tähän kastiin. Ilkeä ori ei tahtomattaa ole, mutta toisinaan saattaa hoitajan varpaat olla todellisella koetuksella, kun nuorella miehellä käy hormonit hyrräämään. Tuure nauttii ihmisen seurasta, aina kun on tällä planeetalla ja kiintyykin todella helposti uusiin ihmisiin testattuaan nämä ensin, mitä he ovat miehiään tai naisiaan. Kavioiden nouseminen on välillä hieman hankalaa. Topakka "nosta"-käsky auttaa hoitajaa kiskomaan kaviota ylös puhdistamista varten. Vaikka Tuure on valjakkohevonen, sillä myös ratsastetaan. Sillä vain sanon, koska ori ei kovin nauti satulavyön kiristyksestä ja saattaakin napsia ilmaa samaan aikaan. Valjakkoajovarusteita puettaessa Tuure intoutuu, kun tietää pääsevänsä lempihommaansa.

Tuurella ratsastetaan mielenvirkistykseksi ja useimmiten maastossa. Se nauttii kävelylenkeistä ja varmasti intoutuu vauhdikkaasta maastolenkistä. Hevonen on herkkä suusta eikä muutenkaan siedä kovia otteita osakseen. Kouluratsastus ja estehyppelöt kannattaa tämän hevosen kanssa unohtaa kokonaan. Tuurea treenataan välillä hiitaten kunnon ylläpitämiseksi ja sitten taas toisinaan ketteryystreeniä maraton-osuutta varten. Ori on luonnostaan hyvin ketterä, mutta jumiutumisen ehkäisemiseksi sillä on hyvin monipuolinen treenikalenteri - myös mieli pysyy virkeänä sen myötä. Valjakkoajoa treenatessa ori on todella herkkä suusta ja kuuntelee tarkkaan ohjastajan käskyt. Sanotaankin, että kyseessä on valjakko, ei valjakkohevonen ja ohjastaja. Tuuren kanssa on todella helppo tehdä yhteistyötä, koska se on yhteistyöhaluinen, nopea ja ketterä.

Sukutaulu

i. Loisto-Tuuri
rautias sh, 152cm
ii. Leuto-Vire
punaruunikko sh, 156cm
iii. Väreilijä
iie. Lipstiina
ie. Vetkun Tähti
rautias sh, 150cm
iei. Vetku
iee. Tahtiina
e. Seile
ruunikko sh, 152cm
ei. Seikko
musta sh, 150cm
eii. Salutin Usko
eie. Viljakukka
ee. Sinituuli
rautiaankimo sh, 155cm
eei. Urjan Solli
eee. Huven Ruska

Jälkeläiset

Hevonen jalostuskäytössä

Kilpailumenestys

kenttäratsastus vt. 0
esteratsastus vt. 1
kouluratsastus vt. 1
valjakkoajo vt. 1

Tavoitteet

Päiväkirja & valmennukset

Ei vielä päiväkirjamerkintöjä

Ulkoasu © NM.
Taustakuva © Benjamin Horn CC BY-SA 2.0

Tämä on virtuaalitalli!
This is a sim-game stable!

Tämä on virtuaalitalli! Sivusto ja kaikki sen sisältö on mielikuvitusta, sivustolla olevat kuvat eivät liity sivuston sisältöön mitenkään. Lue lisää!

This is a sim-game-stable! This site and everything it contains is entirely fictive. The pictures displayed are not to be associated with the contents of the site. Read more!