Riikinneva - virtuaalitalli


Vähäpellon Kauhistutti

virtuaalihevonen - a sim game horse
 


Perustiedot Omistajatiedot
suomenpienhevonen, tammaomistaja Riikinneva / Riella VRL-01744
145cm, rautiaskasvattaja Vähäpelto / VP VRL-14355
s. 27.10.2017 (4v)VH17-018-1903 (VRL-profiili)
täyttänyt 4 vuotta 27.11.2017
Koulutustaso Kilpailumenestys & saavutukset
kenttäpainotus, helppoKilpailee porrastetuissa
Helppo B - 95cm - 90cmSaavutukset

Luonnekuvaus

Tutti on erittäin hyvä ostos, jos näin suoraan voi sanoa. Vähäpellon ja Turmeltajan yhteiskasvattimyynnistä sen bongasin ja onneksi bongasin, sillä Tutista on tulossa kovaa vauhtia minulle oikein hyvä työkaveri ja kumppani jonka kanssa käymme valloittamassa suuretkin kilparadat kenttäratsastuksen parissa. Siinä näkyy myös erittäin hyvän kasvatuksen lopputulos.

Tutti on siitä hyvin merkillinen otus, että se on kilpahevosen luonteella varustettu lempeä pikkuheppa. Mutta se siinä mielessä sekoitus isäänsä ja emäänsä, että se on lempeä ja seurallinen vain omille ihmisilleen. Muille se tykkää esitellä oman jekkurepertuaarinsa, mm. karsinasta karkailun jalon taidon. Ilkeä se ei missään nimessä ole ja isänsä tavoin, tämänkin kanssa tarvitaan ripaus huumoria. Yleensä kuitenkin kaikki hoitotoimenpiteet sujuvat jouhevasti, koska sitä hoitavat ihmiset, kengittäjät ja eläinlääkärit ovat yleensä samat joka kerta.

Pienellä kenttätykillä on kenttähevosen sydän. Kouluratsastuksen parissa se tarvitsee jämäkän ihmisen, joka hevosta kuitenkaan pakottamatta keksii sille erilaisia tehtäviä mielenkiinnon yllä pysymiseksi. Kyllästyessään se saattaa muuttua etupainoiseksi, joka korjaantuu pienen muistuttelun jälkeen, ettei laiskottelu ole sallittua. Esteillä Tutista kuoriutuu pieni aikapommi. Se on valmis tositoimiin koska tahansa ja ottaa pienetkin esteet tosissaan. Toisinaan Tutti on vahva edestä, mutta siinä vaiheessa erityisen tärkeää on saada tamma kuulolle ettei pääse syntymään vetokilpailua. Maastoesteillä Tutti on elementissään ja se ei pelkää mitään, vaan on ehkä varmajalkaisin hevonen mitä olen eläessäni nähnyt.

Kilpailupaikalla ei ole tietoakaan kyllästyvästä koululaamasta, vaan kaikki osa-alueet pikkutykki suorittaa sataprosenttisen varmoin ottein. Jo ensimmäisistä kerroista lähtien Tutti on osoittanut olevansa kilpahevonen isolla K:lla ja käyttäytyminen kisapaikoilla on ollut erityisen asiallista. Keskittyminen ratsastajaan on myös vähintään puolet enemmän siitä, mitä se on kotona treenatessa. Eli voisimmeko jättää kotona treenaamisen koska vain lahjattomat treenaa?

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Turmeltajan Hilikutti
tummanrautias sph, 145cm
SLA II, KERJ II
ii. Ähäkutti
trtkrj sph, 144cm - ERJ II
iii. Himskatti
iie. Kanervaksi
ie. Verenpunahilkka
prt sph, 148cm - KTK III, SLA I, KERJ I, ERJ I
iei. Kirkkokyy
iee. Verenmakusuussa
e. Turmeltajan Lumoava
ruunikko sph, 145cm
KTK I
ei. Tuohipoeka
tummanrautias sph, 146cm
eii. Termooni
eie. Kaarnasävel
ee. Lumoloihtu
punaruunikko sph, 144cm - KTK I
eei. Turaani
eee. Lymyloihtu

Päiväkirja

Kasvattajan kirjoittama päiväkirjamerkintä Tutin varsa-ajalta
“Mahtaakohan tuosta tulla hevosta ollenkaan”, naapurin Pentti tuumi ja viittelöi suurielkeisesti tarhassa nököttävän pienhevosvarsan suuntaan. “On se ollut syntymästään asti niin pieni, että ei siitä koskaan kovaa juoksijaa ainakaan tule. Meinaatko lastenratsuksi myydä?” se jatkoi irvaillen ja suorastaan kerjäsi kuraista kengänkuvaa farmarihousuihinsa.

“Ei tule juoksijaa, eikä todennäköisesti lastenratsuakaan. Ellei sitten päädy kotiin, jossa ollaan valveutuneita pienhevosten potentiaalista. Vaan olisihan tämä pirun hieno peli jollekin tulevaisuuden junnulle vaikka koulu- tai kenttäpuolelle.” laukaisin takaisin ja jatkoin, “saattaa kuule Pentti olla, että tämä tekee parempaa tulosta ratsupuolella kun sun yksikään juoksijavarsa ravipuolella.”

Jos kehtaisin, paukuttaisin hieman henkseleitä ja sanoisin ääneen, että tämä varsa on hyvän kasvatustyön tulos. Siinä näkyy harkittu kädenjälki, sillä hevosella on hyvä rakenne, erinomainen luonne kilparatsastusta ajatellen sekä ergonominen liikkumistapa. Vannoutuneena jättiläishevosten ystävänä joudun kuitenkin toteamaan, että hevosessa on yksi pieni vika - kirjaimellisesti. Se on pieni. Mutta sitäkin suloisempi, kuten poni-ihmiset tapaavat sanomaan.

Kilpailutiedot

Porrastettujen kilpailutiedot
kenttäratsastus vt. 2esteratsastus vt. 1
valjakkoajo vt. 0kouluratsastus vt. 0

Kaiken materiaalin © Riikinneva 2016, ellei toisin mainita
Tekijänoikeudet | Yhteydenotto