Särmäkäs Hurjatar
- Saavutukset


VH14-018-0667 virtuaalihevonen a sim-game horse

    " data-lightbox="example-set" data-title="Kuvan otsikko">  " class="paakuva">
rotu, sukupuoli:suomenhevonen, tamma
väri, säkäkorkeus:punarautias, 154cm
synytynyt, ikä:03.01.2014, 8
painotus ja koulutustaso:Kenttäpainotus, HeA - 100cm - 95cm, helppo
kasvattaja:maahantuoja Catia
omistaja:Riikinneva / Riella VRL-01744
  


Luonnekuvaus

Nimensä veroinen tamma Särmäkäs Hurjatar saapui talliimme ns. tilausvarsana, sillä rakastuin tuttuni hevostammaan enkä voinut olla haluamatta siitä varsaa itselleni kilpakäyttöön. Meillä oli tamman kasvattajan kanssa erittäin hyvät välit, joten ei mennyt kauaa kun yhdistelmää ruvettiin suunnittelemaan. Olin todella yllättynyt ja iloinen siitä, että minä sain isänkin valita melkein kokonaan itse. Siitä syntyi juuri haluamani yhdistelmä, joka vieroituksen jälkeen saapui talliin asumaan. Vierailin monesti kasvattajan luona Tarun ollessa vielä pienen pieni kilpahevosen alku, enkä kertaakaan ollut pettynyt tilaamaani. Taru on sopivasti reipas ja Hurjatar-nimi kertoo sen tammamaisista oikuista.

Hoitotoimenpiteissä Taru osaa olla oikea tamma isolla T:llä. Se näyttää vuodenpäivien aikana enemmän hapanta naamaa, kuin olisi korvat hörössä, mutta koskaan se ei ole tehnyt ihmiselle pahaa. Saattaahan se suuttua, jos harjaat sitä väärällä harjalla tai loimen alle jää karva väärään suuntaan - yleensä vähintään jokatoinen päivä. Taru on kuitenkin todella tottelevainen, sillä happamasta perusilmeestään huolimatta se ei hötkyile karsinassa, vaan antaa inhotuksestaan huolimatta hoitaa kunnolla. Kavioita suomineiti ei aina jaksaisi nostaa, tähänkin tosin on helpotuskeino, nimittäin päättäväisyys. Varusteet ovat maailman kammottavin asia, joka tosin unohtuu kun tamma on saatu talutettua kentälle (toisinaan se 0saattaa olla hieman hankalaa..).

Kaikki muut hoitotoimenpiteetkin sujuvat niin ja näin. Taluttaessa tamma saattaa keksiä vihreitä miehiä siellä täällä ja pahimmillaan se saattaa lähteä rynnimään. Päättäväisyydellä tämä ominaisuus on saatu kuriin ja nykyään Taru on paljon helpompi taluttaa, vaikka edelleen sille kannattaa laittaa riimunnaru turvan ympärille. Pesuboksi on jotain aivan hirveää ja yleensä Taru pestäänkin vain jos on pakko. Tällöin se esittelee kaikki parhaat tanssimuuvinsa ja joskus saattaa jopa joku sankko joutua väkivallan uhriksi. Entäs kuljettaminen? No se luojan kiitos onnistuu hyvin ja tamma pääsääntöisesti matkustaa hiljaa ja rauhallisesti. Eihän siitä tulisi mitään, kun kilparatsu hilluisi trailerissa tai hevosautossa kuin kaistapää.

Ratsailta käsin se on yleisesti ottaen ja yksinkertaisesti sanottuna tulta ja tappuraa. Ei ole päivää, jolloin et saisi osaksesi hännän viuhtomisia ja epämääräisiä loikkia suuntaan ja toiseen. Taru on kuitenkin siitä huippu hevonen, että se vastusteluistaan huolimatta tekee päättäväisellä ratsastajalla kaiken pyydetyn ja siltä löytyy myös liikettä. Kouluratsastuksessa sen kilpailutaso on helppo A, mutta kotona se vääntää vaativa B:n liikkeitä kuin vettä vain. Kouluratsastustehtävät on sen mielestä hanurista, mutta kaikki mihin liittyy vauhti ja loikkiminen, on sen mielestä ihan parasta. Näyttävät liikkeet omaava tamma on ratsastettavissa melko paljon istunnalla, kunhan sillä muistaa pitää todella hyvän ulko-ohjan tuen.
Esteratsastuksessa on tärkeää muistaa, että tamma on todella vahva edestä. Se saattaa tehdä mielivaltaisesti omia liikkeitään, loikkia eri suuntaan kuin ratsastaja ja jos se joskus päättää, että juuri kyseinen este ei miellytä, se ennemmin painaltaa ohi. Todella haastavasta luonteestaan huolimatta Taru on todella ketterä ja innostuessaan suorittaa tehtävät lennokkaasti ja hyvässä temmossa. Taru on hevonen, jonka mielenliikkeistä ei koskaan osaa sanoa, ennenkuin nouset sen selkään ja käyt ratsastamaan. Ratsastajan täytyy olla tarkkaavainen ja hyvästä tasapainostakaan ei ole haittaa.
Taru on omiaan maastoesteillä, koska sillä ei yleensä niitä hypätessä ole koskaan tammojen oikut mielessä. Se kuuntelee ratsastajaa todella hyvin ja toimii kuin ihmisen mieli. Todella kovia aikoja laukkaava tamma hyppää ilmavasti ja se on todella hyvä katsomaan hyppypaikan itse. Ratsastajan täytyy yleensä näyttää vain suunta. Ja nyt joku sitten ihmettelee, miksi ihmeessä halusin itselleni kenkkuilevan, edestä vahvan ja mielialaansa alati vaihtavan hevosen - johtuisiko siitä, että tykkään haasteista.

Sukutaulu

i. Sarmakka - evm
rautias sh, 156cm
ii. Syyllinen - evm
rautias sh, 151cm
iii. Seteli - evm
iie. Karon Tarmo - evm
ie. Hienohelma - evm
punarautias sh, 157cm
iei. Tyrmäävä Källi - evm
iee. Railakka - evm
e. Nurjan Voikukka - evm
rautias sh, 158cm
ei. Ruhtinas Roni - evm
punarautias sh, 160cm
eii. Tuplaaja - evm
eie. Kaihotar - evm
ee. Nurjan Nanna - evm
rautias sh, 158cm
eei. Setä Samuli - evm
eee. Muskari - evm

Jälkeläiset

Hevonen jalostuskäytössä

Kilpailumenestys

kenttäratsastus vt. 5
esteratsastus vt. 3
kouluratsastus vt. 0
valjakkoajo vt. 0

Tavoitteet

Päiväkirja & valmennukset

Ei vielä päiväkirjamerkintöjä

Ulkoasu © NM.
Taustakuva © Benjamin Horn CC BY-SA 2.0

Tämä on virtuaalitalli!
This is a sim-game stable!

Tämä on virtuaalitalli! Sivusto ja kaikki sen sisältö on mielikuvitusta, sivustolla olevat kuvat eivät liity sivuston sisältöön mitenkään. Lue lisää!

This is a sim-game-stable! This site and everything it contains is entirely fictive. The pictures displayed are not to be associated with the contents of the site. Read more!