Joogin Savusurma
- Saavutukset


VH15-018-2248 virtuaalihevonen a sim-game horse

   " data-lightbox="example-set" data-title="Kuvan otsikko"> " class="paakuva">
rotu, sukupuoli:suomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeus:musta, 152cm
synytynyt, ikä:14.01.2015, 7
painotus ja koulutustaso:Este-kenttäpainotus, 110cm - CIC1
kasvattaja:kasvattaja Joogin suomalaiset / Yogi
omistaja:Riikinneva / Riella VRL-01744
  


Luonnekuvaus

Minulla ei ole koskaan ollut Joogilaista suomenhevosta - ja olin haaveillut siitä monta vuotta. Ihastellut ja haaveillut samaan aikaan, ruokkinut nälkääni. Vihdoin ja viimein vuonna 2015 se toive toteutui, kun Riikinnevaan muutti yksi tulevaisuuden toivo, Joogin Savusurma. Komea musta ori on kaikkea sitä, mitä ihminen voi este-kenttäpainotteiselta kilpurilta odottaakaan - kuuliainen, kapasiteetikas ja kaiken lisäksi näyttävä liikkeinen. Savusurma saapui Riikinnevaan kilparatsuksi ja tulevaisuudessa myöskin jalostuskäyttöön suunnitelluksi. Sen tulevaisuus on todella jännä ja siltä odotetaan paljon, se saa toimia vanhemmilleen laatuarvostelunäyttönä ja hyvällä tuurilla se itsekin vanhempana nähdään kaikenmaailman kissanristiäisissä.

Savu on hoitaessa todella pätevä eikä ollenkaan orimainen. Se nauttii niin ihmisten kuin kanssahevosten seurasta ja monesti saakin ainakin ihmiset paljon paremmalle tuulelle hassuilla ilmeillä ja eleillä. Nautiskelijan vikaakin tästä hevosesta löytyy, joka varmasti osaa käyttää kaiken saamansa huomion edukseen. Savu on yksinkertaistettuna erittäin helppo hevonen. Sen kanssa ei ole koskaan ollut ongelmia kengityksessä, raspauksessa, rokotuksissa, pesutilanteissa tai missään muussakaan. Kuljetusautoonkin se kävelee joka kerta kuin vanha tekijä, vaikka kaveri pöllöilisikin jotain vieressä.

Kun hevonen on varustettu, joka muuten sekin onnistuu käden käänteessä, se kulkee ratsastajan perässä kuin koira konsanaan mentiimpä kentälle tai lähdettiimpä maastoon. Odottaa rauhassa ratsastajan selkään ja lähtee liikkelle vasta luvan saatuaan. Erittäin monipuolinen ja herkkä ratsastaa, Savu toimii mainiosti myös pelkän istunnan avulla. Helppo A:n liikkeitä kevyesti taitava ori nauttii työnteosta ja onkin oikein liikunnallinen tyyppi. Se ei pienistä nipota, vaan painattelee reippaasti menemään eteenpäin kuunnellen taitavasti ratsastajan ohjeita. Savun kanssa on helppo olla ratsukko, eikä kaksi eri "henkilöä". Esteillä Savu on reipas, mutta hyvin kuuliainen tapaus. Sillä saattaa pienillä esteillä olla hieman vaikeuksia katsoa hyppypaikkaa, mutta kovinkaan monesti itse hyppy ei mene mönkään. Estekorkeuden kasvaessa Savun skarppi olemus vain kasvaa ja hevonen yrittää entistä enemmän.
Maastoon lähtiessä Savu on innokas, mutta kestää edelleen hyvin käsissä. Siitä on selvästi koko lenkin kohokohta kunnon laukkapyrähdys - tai vielä parempi olisi kun pääsee hyppimään esteitä samalla. Hevosen laukka on todella hyvin säädeltävissä, vaikka vauhti olisikin välillä aika kova.

Kilpailupaikoilla Savu heittää viimeisetkin orimaisuuden rippeet (jos niitä edes on ollut ollenkaan..) pois ja keskittyy täysillä suorittamaan ratsukkona radan. Kouluosuutta edeltävä lämmittely kannattaa tehdä huolella, mutta esteille ja maastoesteille hevonen vertyy huomattavasti nopeammin. Savun kuuliaisuus säilyy myös kilpailuissa ja se onkin sitä myöten erinomainen harjoitteluhevonen jollekkin kokemattomammalle henkilölle. Hevosen avoimmuus auttaa ihmisiä tulemaan paremmin toimeen sen kanssa.

Sukutaulu

i. Joogin Pohjatuli
musta sh, 156cm
KTK III
ii. Koijjari - VIR MVA Ch, KTK-II
musta sh, 154cm - ERJ-I, KERJ-I, SLA-I, YLA2
iii. Ludwig - evm
iie. Elvira - evm
ie. Pohjolan Tuuli-Kuiskaus
rautiaankimo sh, 157cm
iei. Yhteiskuva - evm
iee. Liki Arvokas - evm
e. Joogin Savunsini
rautias sh, 153cm - SV I
ei. Kahlitun Savumerkki - VIR MVA Ch, KTK-II
prt sph, 144cm - SLA-I*, ERJ-I, KERJ-I, YLA3
eii. Sumun Vakooja - evm
eie. Vaniljainen Jälkivaikutus - evm
ee. Wilma&Wilhelmiina
vrt sh, 161cm - SLA-I, ERJ-II
eei. Tinasotilas - evm
eee. Riitasointu II - evm

Jälkeläiset

Hevonen jalostuskäytössä

Kilpailumenestys

kenttäratsastus vt. 5
esteratsastus vt. 2
kouluratsastus vt. 0
valjakkoajo vt. 0

Tavoitteet

Päiväkirja & valmennukset

Ei vielä päiväkirjamerkintöjä.

Ulkoasu © NM.
Taustakuva © Benjamin Horn CC BY-SA 2.0

Tämä on virtuaalitalli!
This is a sim-game stable!

Tämä on virtuaalitalli! Sivusto ja kaikki sen sisältö on mielikuvitusta, sivustolla olevat kuvat eivät liity sivuston sisältöön mitenkään. Lue lisää!

This is a sim-game-stable! This site and everything it contains is entirely fictive. The pictures displayed are not to be associated with the contents of the site. Read more!