Aikamoinen Sälli
- Saavutukset


VH15-018-0966 virtuaalihevonen a sim-game horse

    " data-lightbox="example-set" data-title="Kuvan otsikko">  " class="paakuva">
rotu, sukupuoli:suomenhevonen, ori
väri, säkäkorkeus:vaaleanrautias, 157cm
synytynyt, ikä:25.11.2014, 8
painotus ja koulutustaso:Kenttäpainotus, Helppo A - 115cm - 110cm
kasvattaja:maahantuoja Mirks
omistaja:Riikinneva / Riella VRL-01744
  


Luonnekuvaus

Aikamoinen Sälli on suoraan sanottuna oman arvonsa tunteva hevonen, mutta oikean ihmisen käsittelyssä kuin ihmisen mieli. Sälli saapui Riikinnevaan yksi kaunis keväinen päivä, kun omistajatar lähti etsimään sitä "the hevosta" ympäri kyliä. Monen monen soiton ja vierailun jälkeen vihdoin löytyi Sälli, joka onneksemme lähti Riikinnevaa asuttamaan. Ori matkusti trailerissa erittäin mallikkaasti, eikä tallin pihallakaan pitänyt itsestään liikaa meteliä.

Hoitaessa Sälli tuntuu kaipaavan kuninkaallista kohtelua, mutta huomatessaan ettei saa sitä, muuttuu hyvin happaman näköiseksi. Fiksu hevonen ei kuitenkaan rupea ilkeilemään, vaan tyytyy pelkästään irvistelemään ja luimistelemaan hoitajalleen. Toisinaan joku harjaa sitä väärällä harjalla tai selvittää liian kovasti häntää, mutta hevosen tuntemaan oppinut kyllä tietää miten sitä tulisi käsitellä. Kavioiden puhdistus on Sällille aina ollut hieman haastavaa, toki sen saa hoidettua kunhan vain osaa olla päättäväinen. Varustaminenkin onnistuu irvistelyjen saattelemana - tietäähän herra kuninkaallinen joutuvansa töihin.

Ratsailta käsin tämä hevonen on hieman haastava tapaus, muttei mahdoton. Siltä löytyy liikettä ja luonnetta, jonka takia oikealla ratsastajalla se on oikein näyttävä näky. Toisinaan Sälli yrittää testata menemällä siitä mistä aita on matalin, joten ratsastajan on oltava erittäin hyvin tilanteen tasalla ja hereillä, sekä hyvin päättäväinen. Sälli kyllä toimii hyvin pienilläkin avuilla, mutta se täytyy alkuun herätellä erittäin hyvin. Kouluratsastuksesta innostumaton hevonen kyllä tekee pyydetyn, muttei yhtään enempää.
Esteillä todella paljon kuumuva ori on sellainen, jota ei ihan joka tyttöselle annetakkaan leikkikaluksi. Se vaatii todella päättäväisen ja hyvän estesilmän omaavan ratsastajan, jonka avulla hypyistä tulee todella hyviä. Sällillä kyllä on todella hyvä hyppy ja se pääsääntöisesti käyttäytyy hyvin, vaikka vauhti meinaa välillä korvata laadun. Uusintaradoilla Sällin vauhdista on yleensä hyötyä, mutta se ei ole niin ketterä, jonka takia jotkut tiet saattavat muuttua aakeaksi laakeaksi.
Jos jostakin tämä hevonen nauttii silminnähden, se on maastoesteet. Hevonen on peloton, vauhdikas ja rohkea. Se hyppää mistä vain, miten vain ja milloin vain - aina tosin täysillä. Maastoesteiden parissa Sälli saattaisi jopa olla hyväkin opetusratsu, mutta moni saattaisi pelätä sen vauhtia. Yleensä Sällin kanssa maastoesteradalla sijoitus ei jää koskaan kiinni ajasta.

Kilpailupaikalla ori on hieman hermoilevaa sorttia, mutta se ei silti käy hölmöilemään. Ihminen, johon se luottaa, saa Sällin rauhoittumaan ja yleensä se tukeutuukin ratsastajaansa todella paljon. Joskus se näkee pieniä vihreitä miehiä missä vain, joskin onneksi sen säikähdykset ovat yleensä säpsähdyksiä. Itse kilpailutilanteessa ori on todella tilannetajuinen ja ratsastajan kanssa tiiminä ne tekevät parhaan mahdollisen suorituksen - riittipä se sijoitukseen tai ei.

Sukutaulu

i. Ahmatti - evm
rautias sh, 154cm
ii. Armahdus - evm
vaaleanrautias sh, 157cm
iii. evm
iie. evm
ie. Irviina - evm
rautias sh, 154cm
iei. evm
iee. evm
e. Naapurin Likka - evm
rautias sh, 158cm
ei. Nallekarhu - evm
musta sh, 153cm
eii. evm
eie. evm
ee. Surrur - evm
rautias sh, 150cm
eei. evm
eee. evm

Jälkeläiset

Hevonen jalostuskäytössä

Isä Ahmatti on todellakin nimensä arvoinen. Komia se on kuin mikä, mutta aina niin hemmetin lihava. Teitpä mitä tahansa, niin mikään ei saa hevosta laihtumaan ja ruoka maistuu. Rautias, vähän alle 155cm korkea Ahmatti on kyllä luonteeltaan mitä mukavin ja kiltein karkailutaipumuksistaan huolimatta. Kilparatsuksi ostetulla hevosella kyllä joskus joku kisa yritettiin käydä rämpimässä läpi, mutta enemmän sen rakenne antoi hevoselle jalostusarvoa. Onneksi heinämaha ei periydy.. Sen sijaan komea rakenne ja lennokkaat liikkeet ovat periytyneet sen jokaiselle kahdellekymmenelle jälkeläiselle. Myös pään iso merkki löytyy yli puolelta jälkeläisistä. Ori jouduttiin lopettamaan vuonna 2014 kaasuähkyn takia.

Isänisä Armahdus on vanha kuin taivas, mutta se puksuttaa edelleen. Aktiivisin kilpailuelämä on jo takanapäin, mutta Armahduksen kanssa voi harrastaa vielä vaikka mitä mieltä virkistävää koska se ei pelästy mitään. Nuorena ja komeana ori kilpaili omistajansa kanssa helppo A- ja 110cm tasolla, käyden myös muutaman kenttäkilpailun voitokkaasti suorittamassa. Vaaleanrautias omaa erittäin upeat päänmerkit, sekä isot sukat jokaisessa jalassa. Näitä ominaisuuksia, sekä myös kompaktia rakennetta ja upeita liikkeitä se on periyttänyt suurimmalle osalle viidestäkymmenestä jälkeläisestään. Armahdus ei ole enää jalostuskäytössä.

Isänemä Irviina on oikeastaan aika perusputte, rautias väritykseltään ja alle 155cm korkea ilman mitään erikoisia merkkejä tai sukkia. Mitättömän ulkonäön Irviina korvaa kultaisella luonteella. Tamma ei tehnyt kärpäsellekkään pahaa ja sen kanssa pystyi tekemään mitä vain ja kuka vain aina vauvasta vaariin. Muutama startti helppo B-tasolta ja 60cm esteluokissa takasi sille hieman jalostusarvoa. Irviinalla on teetetty loppuen lopuksi vain kolme varsaa, joista vain Ahmatti on käynyt edes jossain kilpailuissa näyttäytymässä. Irviina lopetettiin vuonna 2015 jalkavaivojen myötä.

Emä Naapurin Likka on hieman eri kastia, kuin Sällin isä. Se on kaunis, I-palkinnolle kantakirjattu upealiikkeinen ratsutamma, jonka kanssa sen omistaja kierteli ympäri Suomea kilpailemassa aina milloin missäkin kissanristiäisissä, vähintään joka toinen kerta ruusukkeen kotiin tuoden. Likka on luonteeltaan ehdottoman kiltti, tilannetajuinen ja se on periyttänyt ominaisuuksiaan kaikille neljälle jälkeläiselle. Mammalomia välillä viettänyt tamma nautti suunnattomasti pitkistä ja rennoista maastolenkeistä kilpailukauden välissä. Tällä hetkellä Likka asuu Pohjois-Savossa ja viettää ansaittuja kilpahevosen eläkepäiviään jalostushevosena. Kolme neljästä jälkeläisestä kilpailee paraikaa menestyksekkäästi niin esteillä kuin koulussakin - ja Sälli on yksi niistä.

Nallekarhun, Sällin emänisän, oli tarkoitus jättää orin emälle musta väritys, mutta toisin kävi.

Kilpailumenestys

kenttäratsastus vt. 5
esteratsastus vt. 3
kouluratsastus vt. 0
valjakkoajo vt. 0

Tavoitteet

Päiväkirja & valmennukset

Ulkoasu © NM.
Taustakuva © Benjamin Horn CC BY-SA 2.0

Tämä on virtuaalitalli!
This is a sim-game stable!

Tämä on virtuaalitalli! Sivusto ja kaikki sen sisältö on mielikuvitusta, sivustolla olevat kuvat eivät liity sivuston sisältöön mitenkään. Lue lisää!

This is a sim-game-stable! This site and everything it contains is entirely fictive. The pictures displayed are not to be associated with the contents of the site. Read more!