Esittelykierros

Riikinnevan tilukset ovat hyvin samantyyppiset, kuin monella muulla tallilla. Idyllinen punainen talli valkoisine kulmalautoineen, kenttä, maneesi, satoja kilometrejä erilaisia maastoreittejä sekä silminkantamattomiin laidunmaata.

Itse talli sisältä on tilava ja valoisa. Kolmemetrinen käytävä takaa mahdollisten ohitustilanteiden turvallisuuden ja yleisen siisteyden ylläpitäminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Hevosten karsinat vastaavat nykystandardien mukaisia mittoja ja normaalien karsinoiden lisäksi talliin on rakennettu viisi varsomiskarsinaa. Karsinoissa on tilan säästämiseksi liukuovet, sekä karsinoiden ovissa yhdet loimitelineet. Sisältä karsinasta löytyy ruokakuppi, juoma-automaatti ja suolakiviteline.

Satulahuone löytyy kentän puoleisesta tallin päädystä, jossa on myös toimisto ja entinen hoitajien huone löytyy. Nykyään kyseinen huone toimittaa oleskelutilan virkaa, koska sieltä löytyy edelleen jääkaappi ja kahvinkeitin. Kisa- ja valmennusilmoittautumiset tulee suorittaa toimistossa, josta yleensä tallin omistajatar löytyy, ellei hän ole tallitöillä tai ratsastamassa. Toimiston vierestä löytyy myös pieni keittiönurkkaus, josta voi hakea lämmintä vettä tarpeen tullen.

Kuten varmaan jo huomasitte, Riikinnevan tiluksilta löytyy iso maneesi ja aidattu ratsastuskenttä. Kenttä on hiukan maneesia pienempi ja se on kooltaan 25m x 65m. Kentän laidalla on iso katos, jossa säilytetään estekalusto ja kouluaidat. Kaikki pidetään siistinä, että kalustoa olisi mukavampi käyttää. Maneesin koko on 35 x 80m ja seinien ja maneesin laidan välissä säilytetään myös estekalustoa. Maneesista löytyy pienimuotoinen kahvio, joka on toiminnassa enää ainoastaan kisa- ja valmennuspäivinä. Kahviossa myydään muunmuassa kahvia, kaakaota, lämpimiä voileipiä, karkkia, sipsiä, limonadia, ja jäätelöä.

Maastoja Riikinnevasta löytyy joka lähtöön. On sänkipeltoja, pienen pieniä kinttupolkuja, rantateitä (sijaitsemme Havukkalanlammen rannalla), metsä- ja peltoteitä - oikeastaan kaikkea mitä vain uskallat toivoa. Koskaan ei tarvitse mennä samaa reittiä, koska melkein aina löytyy joku uusi reitti. Riikinnevan mailta löytyy myös kahdenlaisia maastoesteratoja. Toinen on helpompi ja siinä on vähemmän esteitä, estekorkeudet ovat 40-60cm. Korkeampi on vaativampi ja siinä on enemmän esteitä, estekorkeudetkin vaihtelevat 70-100cm.

Tallialueen pohjapiirros

Tallin vuorokausirytmi

» Kello 6:30 talli auki, ruokarumba
» Kello 7:00 hevosten aamuruokinta
» Kello 7:30 hevoset ulos
» Kello 11:00 1 ruokinta
» Kello 14:00 2 ruokinta
» Kello 15:00 liikutettavia sisään
» Kello 16:00- ratsastusta, siivousta
» Kello 20:00 iltaruokinta
» Kello 22:00 talli suljetaan
» Muuna aikana voi puuhastella vapaasti

Ulkoasu © NM.
Taustakuva © Benjamin Horn CC BY-SA 2.0

Tämä on virtuaalitalli!
This is a sim-game stable!

Tämä on virtuaalitalli! Sivusto ja kaikki sen sisältö on mielikuvitusta, sivustolla olevat kuvat eivät liity sivuston sisältöön mitenkään. Lue lisää!

This is a sim-game-stable! This site and everything it contains is entirely fictive. The pictures displayed are not to be associated with the contents of the site. Read more!