Rajaton

Ulkoasun © Rajaton 2017
Taustakuvan © Dan Iernutan
(lisenssi)

Rajattoman Lumitar

virtuaalihevonen | VH15-018-0278

Rotu & sukupuoli suomenhevos-tamma
Väri & säkäkorkeus rautias, 152cm
Syntynyt, ikä 01.01.2015, 8v (4v - 03.02.2015)
Koulutustaso Helppo A
Kasvattaja Rajaton / Riella VRL-01744
Omistaja Rajaton / Riella VRL-01744

Kilpailee porrastetuissa kilpailuissa tasolla 5


Kuvien © lupa on!

Luonnekuvaus

Erittäin mukavista vanhemmista syntyi vuoden vaihteessa Rajattoman Lumitar, mitä me kutsumme Lumeksi. Tamma on perinyt emältään nöyrän ja miellyttämisenhaluisen luonteen, joka näkyy lähes jokaisessa arjen askareessa. Isältään Lumi on perinyt näyttävät liikkeet ja hieman kuumuvan luonteen. Saattaa kuulostaa hieman ristiriitaiselta, mutta sitä se ei ole. Lumi kyllä haluaisi tehdä parhaansa, mutta ei voi sille mitään, että vauhti yrittää välillä ottaa vallan. Ilkikurinen tamma ei missään nimessä ole!

Hoitotoimenpiteissä Lumi käyttäytyy muilta osin hyvin, mutta kavioiden puhdistamisessa on vielä hieman hankaluuksia. Tamma ei meinaa välillä nostaa jalkojaan millään, vaan liimaa ne ennemmin lattiaan. Topakalla asenteella tämän hevosen kanssa ei ole mitään ongelmia ja kaikki toimenpiteet harjaamisesta varustamiseen sujuu sulavasti. Lumi ei vahingoita ihmistä tahallaan, mutta välillä hieman häslän luonteensa takia saattaa talloa hoitajan varpaat vahingossa. Varustaessa Lumi ehkä hieman malttaa rauhoittua, ihan juuri sen takia, että se tietää pääsevänsä töihin.

Hieman kuumuvaa sorttia oleva Lumi yrittää kyllä parhaansa jokaisen tehtävän aikana alusta saakka, mutta ei aina tajua, että häslääminen ei johda mihinkään. Miellyttämisenhalua siltä löytyy ja se yleensä toimiikin todella mitättömillä avuilla. Toisinaan jotkut tehtävät vaativat normaalia selkeämmät ja näkyvämmät avut. Lumi kaipaa reippaita alkuverryttelyjä ja sen jälkeen tekee vaikka piffit ja paffit, jos vain pyytäisit niitä. Laukan jälkeen tamma kuumuu normaalia enemmän, jolloin keskittyminen meinaa mennä miellyttämisenhalun edelle, mutta yleensä tämän hevosen kanssa ei tarvitse hermojaan menettää. Kilpailutilanteissa Lumi on paljon lunkimpi ja suorittaa työnsä huolella.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Patakuningas
ruunikko sh, 163cm
ii. Ässä Hihassa
suomenhevonen
iii. Pokerinaama
iie. Säihkeen Suhina
ie. Neiti Ruusunen
suomenhevonen
iei. Jediritari
iee. Liljankukka
KRJ I, SLA II
e. Vilutar
suomenhevonen
ei. Luihu-Rovasti
suomenhevonen
eii. Kieroni
eie. Rosvo-Roosa
ee. Viimakka
suomenhevonen
eei. Vilakka
eee. Marleena
sh-o. Rajattoman Eemeli
s. 01.08.2015
i/e. Rätvänän Renttu
sh-t. Rajattoman Tuike
s. 27.08.2015
i/e. Arvolaakson Tuiskaus
sh-o. Rajattoman Kimalle
s. 09.09.2015
i/e. Rätvänän Renttu
sh-o. Rajattoman *****
s. 00.00.2015
i/e. Isän nimi