Rajaton

Ulkoasun © Rajaton 2017
Taustakuvan © Dan Iernutan
(lisenssi)

Kauhis-Tus

virtuaalihevonen | VH15-018-0972 | KTK III (5/15)

Rotu & sukupuoli suomenpienhevos-ori
Väri & säkäkorkeus rautias, 145cm
Syntynyt, ikä 07.03.2015, 12v (3v - 14.04.2015)
Koulutustaso Helppo A, 115cm, 110cm - CIC1
Kasvattaja Susiraja
Omistaja Rajaton / Riella VRL-01744

Kilpailee porrastetuissa kilpailuissa tasolla KRJ 5, ERJ 5 & KERJ 3


Kuvien © kuvaaja ei tahdo nimeään mainittavan

Luonnekuvaus

Kauhu edustaa niitä ”vakaa ja varma” -linjan hevosia. …jolla on perusteeton pelko postilaatikoita sekä keltaisia sateenvarjoja kohtaan. Vain keltaisia. Mikä lie salaliittoteoria tämänkin kammon takana on.

Lauhkealuontoinen pikkuori on selkeä ori, joka ilmoittaa tammoille olevansa paikalla jättäen huutelut siihen. Aika usein Kauhu toimii tallilla vierailevien lasten hali- ja harjausponina. Niinkin hurja orhi tämä meidän piekkarimme. Rauhallinen, pitkämielinen raudikko vain olla möllöttää paikoillaan, oli se kiinni tai ei, nauttien jokaisesta harjanvedosta, taputuksesta, makupalasta ja joka jouhien nykimisestä. Aika usein Kauhu saa nauttia kesällä kukkaseppeleistä sekä ympäri vuoden kaiken maailman kuvaussessioista, joissa on rekvisiittaa kuin Hollywood-elokuvassa konsanaan. Mannekiinina toimimisen lisäksi ori osaa käyttäytyä jokaisessa hoitotilanteessa kenen tahansa käsiteltävänä. Pesut, pusut, loimitukset, klippaukset, lääkinnät, kengitykset, kaikki käy! Kunhan reitin varrella ei ole postilaatikoita tai keltaisia sateenvarjoja, Kauhu kulkee nätisti melko reipasta käyntitahtia taluttajansa vierellä. Ori ei kukkoille muille hevosille tai käyttäydy muutenkaan huonosti, mutta ne postilaatikot ja keltaiset sateenvarjot. Sellaisen nähdessään raudikko lyö kaviot tukevasti maahan eikä hievahdakaan kohti moisia hirvityksiä. Samaa tapahtuu ratsastajankin kanssa. Lastaus ja kuljetus menevät rutiinilla.

CIC1-tason kenttäratsuna Kauhu on melko näppärä pakkaus. Kaikki helppojen koululuokkien asiat sujuvat kuin leikiten, rataesteet menevät jopa 115cm tasolla, maastoesteet 110cm. Hyvä eteenpäinpyrkimys, työmotivaatio sekä nöyryys ja sopiva herkkyys tekevät pienorista erittäin miellyttävän ratsun. Yritteliäs, anteeksiantavainen ja uusien asioiden edessä innokas Kauhu ihastuttaa niin aloittelijoita kuin kokeneita ratsastajia. Orin liikkeet eivät ole erityisen korkeat tai näyttävät, mutta jessus, miten pitkä askel raudikolla on! Lisäksi askelet ovat miellyttävän helpot, pehmeät istua. Ostosteeveen ihmekuntolaitteen korvaavaa hölskyravia joutuu etsimään toisen hevosen selästä. Kauhun vahvuus on aina ollut sen tasaisuudessa, mitään varsinaista bravuuriliikettä orilla ei koskaan ole ollut.

Kapasiteettia ja hyppyhaluja on enemmän kuin hyvää hyppytekniikkaa. Ori saisi käyttää selkäänsä ja kaulaansa paremmin, eikä olisi pahitteeksi, vaikka jalat nousisivat enemmän. Ponnistukset ovat kuitenkin vahvat ja hyvät, sekä hyppy itsessään yllättävän nopea ja tasapainoinen ponnistuksesta laskeutumiseen. Pituusesteet ja sarjat ovat olleet Kauhulle vähän hankalia, niille ori pitää tuoda vähän tarkemmin kuin simppeleille ristikoille tai pystyille. Ori ei kyttää tai kieltele turhan päiten, jos raudikko vetää liinat kiinni ennen estettä tai juoksee ohi, lähestyminen oli sysihuono. Kauhu hyppää mielellään, aina hyvällä asenteella, eikä koskaan kuumu tai sooloile vaan malttaa kuunnella ratsastajaansa. Maastoesteillä Kauhu on täysin samanlainen kuin rataesteillä. Pikkuorin bravuureita ovat tarkkuusesteet, niiden kanssa ei ole koskaan ollut mitään ongelmia.

Kisapaikoilla Kauhu moikkaa tammat kertaalleen, minkä jälkeen olisi sopivaa tarjoilla heinät. Ainakin Kauhun mielestä. Ori ei turhia stressaa, jännitä tai ota kierroksia kisapaikkojen tunnelmasta tai hevosvilinästä. Läpi kisapäivän herrasmiesmäisesti käyttäytyvä piekkari on mitä varmin ja miellyttävin kisakumppani. Tosin, jos katsomossa näkyy keltainen sateenvarjo, Kauhu menee suunniltaan eikä yksinkertaisesti enää kykene yhtään mihinkään. The truth is out there…!
Luonteen © Lissu T.

Sukutaulu & jälkeläiset

SV I, KRJ II, ERJ I
i. Säkkihuikka
tummanrautias sh, 157cm
YLA1, SLA-I*, KTK-III, KRJ-I, ERJ-I
ii. Säkkikuvitelma
tummanrautias sh, 157cm
iii. Säkkijärvi † - SLA I, KRJ II, YLA2
iie. Harhakuvitelma - SLA II, YLA1, KRJ II, ERJ II
KTK III, SV I, ERJ I, SLA I, YLA1
ie. Kalminko
musta sh, 160cm
iei. Vilminko † - SLA I, YLA2, ERJ II
iee. Katiska eli Katiska - SLA I*, ERJ I, YLA2
Ch, KTK II, ERJ I, KERJ I, SLA I*
e. Järky-Tys
rautias sph, 142cm
KTK II, YLA1, ERJ I
ei. Silinterihirviö KISS
voikko sh, 152cm
eii. Verivana - YLA2
eie. Neliapila - Ch, KTK III, YLA2
SV II, KRJ I, ERJ II, SLA I, KERJ I, YLA2
ee. Kummas-Tus
punarautias sh, 148cm
eei. Kahlitun Savumerkki - ERJ I, SLA I*, KERJ I
eee. Kangastus † - KRJ I, SLA I

Isälinja: Säkkihuikka - Säkkikuvitelma - Säkkijärvi  |  suku yltää ainakin 3. polveen
Emälinja: Järky-Tys - Kummas-Tus - Kangastus  |  suku yltää ainakin 3. polveen

sh-o. Rajattoman ****
s. 00.00.0000
i/e. Hevosen nimi
sh-o. Rajattoman ****
s. 00.00.0000
i/e. Hevosen nimi
sh-o. Rajattoman ****
s. 00.00.0000
i/e. Hevosen nimi
sh-o. Rajattoman ****
s. 00.00.0000
i/e. Hevosen nimi