Rajaton

Ulkoasun © Rajaton 2017
Taustakuvan © Dan Iernutan
(lisenssi)

Kaunon Jäähelmi

virtuaalihevonen | VH17-018-2247 | SV I (01/18)

Rotu & sukupuoli suomenhevos-tamma
Väri & säkäkorkeus rautias, 156cm
Syntynyt, ikä 07.12.2017, 2v (4v - 07.02.2018)
Koulutustaso Helppo A, 90cm
Kasvattaja Kaunovaara
Omistaja Rajaton / Riella VRL-01744

Kilpailee porrastetuissa kilpailuissa tasolla KRJ 5, ERJ 3 & VVJ 2


Kuvien © kasvattaja

Luonnekuvaus

"Riella, et voi olla tosissasi!" kuului Monican suusta, kun varovasti kerroin ostaneeni uuden hevosen. Yritin perustella ostokseni erittäin hyvin, kaikki asiat aina suvusta luonteeseen väliltä, mutta sain silti osakseni merkitseviä katseita. Kävimme katsomassa Jäätä sen kasvattajan luona, jolloin viimeistään Monicankin sydän suli tälle uudelle rakkaudelle. Jää on hyvin isänsä kaltainen vilkas ja toimelias hevonen, mutta emältään se on perinyt myös hieman rauhallisuutta.

Jää on hyvin utelias hevonen. Se seuraa mielellään kaikkea ympärillä tapahtuvaa, mutta osaa myös livahtaa karsinan ovesta, jos sille päälle sattuu. Tammalla on pilkettä silmäkulmassa sopivasti, eikä sen kanssa varmasti tule olemaan tylsää. Varustaminen on sellainen tilanne, missä nähdään hevosen sen päivän mielentila. Joskus se roikottaa korviaan pää alhaalla ja toisinaan Jää on hyvinkin terhakkana lähdössä töihin. Taluttaessa Jää käyttäytyy todella fiksusti, eikä yleensä harrasta mitään kommervenkkejä ihmisten pään menoksi.

On ihan päivästä kiinni, minkälaiset treenit Jään kanssa saa tehtyä. Toisinaan se on tahmea, kuin täi tervassa ja toisinaan sillä on energiaa enemmänkin, jolloin työntekoon täytyy keskittyä toden teolla ettei homma mene sähläämiseksi. Jäällä ei ole maailman hienoimmat askellajit, jopa hieman ponimaiset kokoonsa nähden, mutta koulutustasolleen hyvin sopivat kuitenkin. Esteillä raudikolla on hyvin pehmeä ja pyöreä hyppy, sekä tamma varoo hyvin jalkojaan. Jos sen tuo todella huonosti esteelle, silloin se kieltää, mutta muutoin hevonen hyppää kaikki pelottavimmatkin erikoisesteet isolla ilmavaralla.

Kilpailupaikoilla Jää katselee uteliaana ympärilleen, eikä sillä ole koskaan ollut tarvetta pelleillä tai riehua. Asiallisesti käyttäytyvä tamma suorittaa päivän fiiliksestä riippumatta yleensä todella hienosti radan kuin radan. Ainut ongelma Jään kanssa kulkemisessa on se, ettei tamma lastaudu ilman kaveria kovinkaan hyvin. Se kyllä astuu etujaloilla lastaussillalle, mutta siihen tulee totaalistoppi ilman liinaa. Liinan kanssa tamma lastautuu kohtuu hyvin.

Sukutaulu & jälkeläiset

i. Suikuri
rautias sh, 160cm
ii. Sulivari
ruunikko sh, 163cm
iii. Salavan Kavala
iie. Lillin Mahonia
ie. Selma
rautias sh, 162cm
iei. Herra-Sella
iee. Ruusuangervo
SV II
e. Helmi-Liina
punarautias sh, 154cm
ei. Veikon Klaava
ruunikko sh, 157cm
eii. Vihi-Veikko
eie. Iibis
ee. Helka-Liina
vaaleanrautias sh, 152cm
eei. Tutun Tempaus
eee. Hilja-Liina
sh-o. Rajattoman ****
s. 01.01.2015
i/e. Isän nimi
sh-o. Rajattoman ****
s. 01.01.2015
i/e. Isän nimi
sh-o. Rajattoman ****
s. 01.01.2015
i/e. Isän nimi
sh-o. Rajattoman ****
s. 01.01.2015
i/e. Isän nimi