Rajaton

Ulkoasun © Rajaton 2017
Taustakuvan © Dan Iernutan
(lisenssi)

Rajattoman Pirtti-Hilma

virtuaalihevonen | VH16-018-0638 | Champion 02/2018, KTK II (02/18)

Rotu & sukupuoli suomenhevos-tamma
Väri & säkäkorkeus musta, 155cm
Syntynyt, ikä 20.11.2015, 6v (4v - 18.12.2015)
Koulutustaso Vaativa B
Kasvattaja Rajaton / Riella VRL-01744
Omistaja Rajaton / Riella VRL-01744

Kilpailee porrastetuissa kilpailuissa tasolla 6


Kuvien © Pulmu N.

Luonnekuvaus

Pirtti-Hilma on yksi odotetuimpia oman tallin kasvatteja ja vaikka tamman isä ei olekaan helpoimmasta päästä, se on silti saanut vanhemmiltaan vain niitä hyviä ominaisuuksia perinnöksi. Se syntyi eräänä lokakuisena yönä puolen yön aikaan täyden kuun loistaessa taivaalla ja se hetki oli todellakin unohtumaton. Tamman kohdalla odotukset ovat suuret kaikinpuolin ja jalostukseen se on todella upea lisä. Pirtti-Hilmasta tullaan kuulemaan vielä.

Karsinan ovella sinua vastassa on maailman herttaisimmat silmät. Tamman lempeä katse toivottaa jokaisen tulijan tervetulleeksi karsinaan, oli kyse sitten harjauksesta tai varustuksesta. Tamma on yksi työmyyrä, joten sen silmistä paistaa oikea into, kun sille käydään pukemaan varusteita. Hilma tulee toimeen kaikkien ihmisten ja eläinten kanssa, tallikissa taitaa olla yksi sen bestiksistä. Muutkin hoitotoimenpiteet ovat helppoa kauraa uljaan mustan kanssa, ihmisystävällisyys helpottaa myös asiaa kummasti. Sen takia se onkin kengittäjien ja eläinlääkärien yksi suosikeista. Myös kylän lapset käyvät hoitamassa mielellään Hilmaa, koska lapsoset voivat hoitaa tamman alusta loppuun taluttamalla hevosen tarhasta talliin ja takaisin hevosen kulkiessa nöyrästi perässä.

Hilma on hyvin nöyrä ratsu, mutta ilmoittaa hyvin selkeästi ratsastajalle liian kovasta kädestä tai rajusta pohkeesta. Hevonen kulkee pienillä avuilla herkkyytensä ansiosta ja antaakin näinollen parhaansa pienieleisen ratsastajan kanssa, joka hallitsee kroppansa hyvin. Ulko-ohjan tuki on myös hyvin tärkeä, mutta sitäkin enemmän Hilma perustaa kehuista. Tamman työmoraali kasvaa ainakin pilviin asti, aina kun sitä kehutaan hyvin tehdystä työstä. Mustan kaunottaren bravuuri kouluratsastuksessa on ehdottomasti lisätyt askellajit. Niitä se leiskauttelee todella upeasti, luulee varmaan olevansa gp-ratsu tai jotain. Sillä kyllä on todella upeat askellajit muutenkin, ettei siihen ihan gp-tason kouluhevosta tarvita saadakseen leuan putoamaan. Tamma on myös hyvin notkea ja sillä on erittäin hyvä kokoamiskyky.

Sukutaulu & jälkeläiset

KTK III, KRJ II
i. Klaus-Henrik
kulomusta sh, 159cm
ii. Klaus-Helmer
musta sh, 161cm
iii. Klaus
iie. Tiamantti
ie. Iltarusko
punarautias sh, 154cm
iei. Eevert
iee. Ivalan Ruska
e. Pirtti-Hilla
musta sh, 153cm
ei. Pirtti-Heino
musta sh, 154cm
eii. Heiman
eie. Lotta-Liisa
ee. Pirtti-Helli
ruunikko sh, 155cm
eei. Hopeinen
eee. Hellariina
sh-o. Rajattoman *****
s. 00.00.2015
i/e. Isän nimi
sh-o. Rajattoman *****
s. 00.00.2015
i/e. Isän nimi
sh-o. Rajattoman *****
s. 00.00.2015
i/e. Isän nimi
sh-o. Rajattoman *****
s. 00.00.2015
i/e. Isän nimi

Näyttelymenestys

31.01.2018 NJ-näyttelyt Turmeltajassa, tuomari VP, tulos BIS3, MVA-sert
15.04.2016 NJ-näyttelyt Susirajassa, tuomari Kati, tulos irtoSERT
09.04.2016 NJ-näyttelyt Moondancessa, tuomari Vibaja, tulos irtoSERT