Rajaton

Ulkoasun © Rajaton 2017
Taustakuvan © Dan Iernutan
(lisenssi)

Tällainen meidän tallimme on


Rajaton pähkinänkuoressa

» Päätallissa karsinoita x kappaletta, yksityistallissa 5
» Karsinoiden koko 4 x 4m, jokaisessa juoma-automaatti
» Maalaistalli-idylli = viihtyisä ja siisti, rauhallinen
» Tilalla hiekkakenttä ja kenttää pienempi maneesi
» Myös maastoeste- ja hiittirata vapaassa käytössä
» Maastot ovat monipuoliset ja kaukana maanteistä

Kun saavut Rajattomaan, saavut perinteiseen maalaistalli-idylliin. Punaisena hohtava tallirakennus valkoisine kulmalautoineen kutsuu sinua astumaan sisään ja heittäytymään hevosharrastukseen. Rajattomassa kaikki rakennukset ja kenttä on rakennettu niin, että tallitöiden tekeminen ja hevosten hoitaminen olisi mahdollisimman mutkatonta. Kenttä esimerkiksi sijaitsee melkein tallin vieressä ja maneesi tallin takana. Sekä tallirakennus, että maneesi ovat kylmiä rakennuksia, vaikka omistajattaren mielestä lämmitetyt olisi olleet paljon parempia. Kuitenkin eläinten hyvinvointia ajatellen kylmätalli oli paras ratkaisu. Onneksi sentään varustehuone ja tallitupa ovat lämmitettyjä.

Karsinoista päätettiin kerralla rakentaa hiukka suurempia (12m2), ettei tarvitse miettiä minkä kokoisen hevosen voi karsinaan asuttaa. Kuivikkeena meillä on hamppu. Siitäkin huolimatta että meillä on kylmä talli, karsinoista löytyy vesiautomaatit sillä kaikki letkut ovat eristetty talvipakkasia varten. Varustehuone löytyy tallista keskeltä, jotta kaikkien olisi helppo käydä hevosille varusteet sieltä. Kaikki muut loimet ovat varustehuoneessa, mutta tärkeimmät käyttöloimet ovat karsinoiden ovessa olevissa loimitelineissä.

Sekä kentän, että maneesi reunoilta löytyy varastot, jossa säilytetään estetarpeita ja kouluaitoja. Estekalusto on monipuolinen, koska järjestämme kuitenkin Rajattomassa kilpailuita säännöllisen epäsäännöllisesti. Maastoilevalle ihmiselle löytyy Havukkalammen ympäristöstä kilometreittäin erilaisia maastoreittejä erilaisilla pohjilla ja lammen ympäri kulkeekin oikein kiva polku. Maanteille on useampi kilometri matkaa, joten maastoretket saa taittaa ilman ylimääräisiä häiriötekijöitä - jos ei tietenkään villieläimiä lasketa lukuun. Maastoreittien varrelta löytyy maastoesterata, jossa on kolme erilaista vaikeustasoa ja monipuolisesti kaikille esteitä. Maastoesterata on vapaassa käytössä kaikille Rajattoman väelle.

Yksityistoiminta

Meille on rakentunut viiden hevosen yksityistalli Rajattoman päätallin yhteyteen vuonna 2012. Valittavissa on kolme erilaista pakettia joiden mukaan tallivuokra määräytyy. Yksityistalli on samoin periaattein rakennettu kuin päätallikin eli karsinat ovat kokoa 4m x 4m, tallista löytyy myös pesukarsina sekä lämmin varustehuone hyvillä puitteilla. Hevosten ruuat voi tehdä päätallin rehuhuoneessa joten yksityistalliin sitä ei ole erikseen rakennettu.

KARSINAPAIKKA 250ve/kk
Tähän pakettiin sisältyy karsinapaikan lisäksi:
- Hevosten rehut (heinä, kaura, kivennäinen)

PUOLIHOITO 400ve/kk
Tähän pakettiin sisältyy karsinapaikan lisäksi:
- Hevosten rehut (heinä, kaura, kivennäinen)
- Kentän ja maneesin käyttöoikeus lisämaksuitta
- Ruokinta 3 kertaa päivässä
- Tarvittaessa loimitus, suojitus

TÄYSIHOITO 650ve/kk
Tähän pakettiin sisältyy karsinapaikan lisäksi:
- Hevosten rehut (heinä, kaura, kivennäinen)
- Kentän ja maneesin käyttöoikeus lisämaksuitta
- Karsinan siivous kerran päivään tallin toimesta
- Kokopäivätarhaus & tarhan siivous kerran viikossa
- Ruokinta 4 kertaa päivässä tarhaan tai talliin
- Tarvittaessa loimitus, suojitus
- Lisämaksusta sovittavissa hevosen liikutus
- Lisämaksusta käytössä ratsutuspalvelut, kysy!

Henkilökunta

Riina Hurmevuo "Riella"

Perussuomalaisuutta, nuorta ikää, pientä kokoa, äkkipikaisuutta, huumorintajuisuutta ja lämmintä mieltä - siitä on Riella tehty.

Vuonna 1988 Selkiellä syntynyt Riella on osoittautunut pienestä koostaan huolimatta pystyvänsä tulistumaan nollasta sataan kahdessa sekunnissa - tosin hän ei koskaan ole pitkävihainen tai tarkoita pahaa. Siisteydestä tinkimätön naisenalku voidaan nähdä joko hevosen selässä, paijaamassa hevosia tai missäs muuallakaan kuin harjan varressa. Hyvä ettei hammasharjakin ole saanut parempaa käyttöä! No ei vais. Edesmenneen isänsä tavoin hyvin lojaali ja tunnollinen työntekijä hevosten parissa, jolle hevosten hyvinvointi on tärkeintä. Ratsailla Riellan päätavoite on istua hevosen selässä mahdollisimman huomaamattomasti pieniä apuja käyttäen.

Monica Valtavaara

Riellan oikeana kätenä tunnettu vuonna 1991 syntynyt nuori nainen saapui Rajattomaan useita vuosia takaperin. Hyvin tunnollinen ja ahkera työntekijä viettää paljon aikaa tallilla, välillä voisi sanoa että Rajaton on Monican toinen koti. Pitkä, vaaleahiuksinen nainen viihtyy hevosten kanssa ja käsittelee niitä määrätietoisen rauhallisesti. Monica ei napise myöskään niistä hanttihommista, vaan tarttuu toimeen kun toimeen reippain mielin.


© riella.