otsik index talli ponit toiminta kirja foorumi

    Kattona poniemme päiden päällä toimii vanha 16-paikkainen puunavetta. Kovin kummoiseksi sitä ei tohdi kehua, mutta varsin sopivaksi ja asumiskelpoiseksi kylläkin. Sisältä talli on vastikään remontoitu ja sen verta tiptop kuin maalaistallin kuuluukin olla. Repsottavia listoja ja narisevia karsinanovia ei siis pidä säikähtää. Pesuboksi on siisti, betoniseinäinen harmaa koppero, jonka putket ikävä kyllä tuppaavat talvisin jäätymään. Satulahuoneesta löytyy tilpehtöörit ratsastamiseen ja taukotuvasta resurssit juoruamiseen. Vanha putkitelevisio mahdollistaa elokuvien katselemisen ja kahvinkeitin porisee parastaan vuosien iästään huolimatta. Yläkerrasta löytyy myös heinävintti, joka tosin tätä nykyä toimii enemmänkin tallilla syttyvien romanssien tukikohtana.

Yksityiset ponit majailevat Poutalammen puoleisessa pikkutallissa, jonne ei muilla, omistajia lukuunottamatta ole asiaa. Pikkutalli on valoisa ja avara, kymmenpaikkainen tiilitalo, jonka perältä löytyy pieni viihtyisä satulahuone. Hienouksia ei tämäkään talli sisällään pidä, mutta mainiot näkymät rannalle päin ja lyhyet tarhamatkat saavat hymyt omistajien huulille.

Maita ja mantuja meiltä löytyy yllinkyllin. Maastoilumahdollisuudet ovat mitä mainioimmat. Perustuuppaamista varten pihapiiriin on pystytetty valaistu, lanka-aidattu ratsastuskenttä. Jos rohkenee lähteä pidemmälle metsän siimekseen, voi löytää uittopaikan Poutalammen ja Pirunpellon, joka on vapaassa käytössämme aina sadonkorjuun jälkeen. Poniemme ulkoilu ratsastuksen lisäksi tapahtuu kahdeksassa tarhassa. Tarhoja kiertää aidan lisäksi liinalanka, johon on halpojen sähköpaimenten avulla saatu sen verta tälliä että niistä ei noin vain tulla läpi.

Pihapiirin vihreä röttelö toimii Ellenin ja Emilin kotisijana. Jos tallia ei tohdi kummoiseksi kehua, niin tätä vielä vähemmän. Suosittelemme pitämään taloon muutaman metrin varoetäisyyttä, tiilispäitä kun tuppaa tippumaan katolta harva se päivä. Nikkaroimista siis riittää ja talon parissa touhuava Nikke onkin tuttu näky vasara kädessä. Muuten se on oikein mukava tilus, jonka ovet ovat aina avoinna kahvinjanoisille. Suojaa pääsi, katso mihin astut ja käy rohkeasti peremmälle!Pullis näki päivänvalon ensimmäisen kerran 17.2.2009
Sijaitsee Poutalan kyläpahasessa
Vain yksi bussilinja, 106
Naapurissa Husun ravitalli ja ratsastuskoulu Ruutina
Ratsastuskoulu Ruutinan maneesi lainattavissa aina "sesonkiajan" ulkopuolella
Hevoset huoltaa kunnaneläinlääkäri Esko Gräsvik
Hevoset kengittää Ellenin ystävä Richard Jokinen

Tallialueen pohjapiirros            Tallin pohjapiirros           Yksityistallin pohjapiirros


            
Pilkuntarkkaa päiväohjelmaa meillä ei ole, jokainen päivä kun on erilainen. Jonkinlaisessa päivärytmissä pyritään kuitenkin pitäytymään, niin ponien kuin omankin mielenterveyden vuoksi.

Aamuheinät jaetaan suurinpiirtein klo 7 maissa. Kun ne on mussutettu viimeisiä heinänkorsia myöten, on ulossiirtymisen vuoro. Ulkoilu tarhoissa tapahtuu klo 8-18. Ponien kirmatessa tyytyväisinä pihalla, ehtii talliporukka mukavasti paneutua tallin ja karsinoiden puunaamiseen. Tokihan aikaa löytyy myös ratsastukseen ja muuhun heppailuun.

Ponien päiväruokinta tapahtuu kahdesti päivässä, klo 12 ja klo 17. Iltakaurat nautitaan tallissa klo 20 jälkeen. Talli suljetaan klo 22 ja vähintään vierailijoiden toivotaan silloin poistuvan tallista ja näin ollen antavan poneille leporauhan.

Ulkoilu ratsastuksen lisäksi tapahtuu kahdeksassa tarhassa klo 8-18. Talliväki loimittaa ponit säänmukaisesti maalaisjärkeä käyttäen. Pääsääntöisesti seuraavanlaisesti: sateella sadeloimet ja yli -15 asteen pakkasella toppaloimet.

Tarha 5: Kalle, Muska ja Reemus
Kallen haussa ei ongelmia ilmene, kuten ei koiranpennun lailla perässä tulevan Reemuksenkaan. Muskaa hakiessa turvan ympärille voi tarvittaessa kiepauttaa ketjun.

Tarha 7: Noona, Lilli ja Kiara
Noona on helppo haettava, mutta kesävihreiden aikaan narun päässä kannattaa olla valppaana. Myös Lilli ja Kiara ovat kilttejä haettavia, mutta ne eivät siedä kovakouraisia otteita.
Tarha 1: Sutina, Erica, Ruusa ja Vanda
Sutina, Ruusa ja Vanda ovat helppoja haettavia, niiden kanssa ei tarvitse päätään vaivata. Ericalta sen sijaan löytyy omaa tahtoa, joten päättäväiset otteet ovat tarpeen.

Tarha 2: Penny, Max ja Severi
Penny lähtee tarhasta mielellään mukaan, mutta talutettaessa kannattaa muistaa kuka on pomo. Maxin kanssa taas ei ole huolen häivää, ruuna laahustaa perässä kuin pässi narussa, kuten myös Severi, jonka haku on helppoa kuin heinänteko.

Tarha 3: Frutti, Poppi ja Sentti
Frutin haku on projekti kerrakseen. Desi päättäväisyyttä ja litra kärsivällisyyttä ovat avainsana hevosen kiinnisaamiseen. Popin ja Sentin haussa ei ongelmia ilmene.

Tarha 4: Fida, Lola, Panda ja Halla
Fida ei aina tiedä mitä tehdään tai minne ollaan menossa. Tamma on helppo käsiteltävä, kunhan sille näyttää kuka vie eikä vikise. Myös Lolan, Pandan ja Hallan kanssa päättäväiset otteet ovat kaiken A ja O.

Tarha 6: Samu, Possu ja Juksu
Samu on aavistuksen kuriton taluttaa, mutta ei kuitenkaan jyräile tai ryöstä. Myös Possu on vauhdikas talutettava. Juksu sen sijaan kävelee reippaasti taluttajan vierellä ja tarkkailee kiinnostunein ja uteliain katsein ympärilleen korvat hörössä.

Tarha 8: Ällä, Seppo ja Rio
Ällä on vaikea kiinnisaatava, mutta helppo talutettava. Seppo ja Rio sen sijaan ovat molemmissa tilanteissa nöyriä ja lempeitä kuin nallekarhut.


Tallin omistaja Ellen Hämäläinen on rento ja rempseä monitoiminainen. Ellenillä on aina homma hanskassa ja hanskat hukassa, mutta arjesta selvitään jos ei kunnialla, niin erilaisten kommellusten kautta. Ellen on 34-vuotias ikinuori hassuttelija, jolla ei pysy kädessä edes vasara. Ellenillä on myös surkeat kokkaustaidot, jotka ennen pitkää tulevat ilmi myös tallilaisille.


Sinikka Sormunen, eli tuttujen kesken pelkkä Sissi on sanavalmis koulutettu ratsastuksenopettaja. Sissi ei megafonia kaipaa, naisen kantava ääni kattaa vaikka Pirunpellolle asti. Sissi on 38-vuotias ja luonteeltaan hyväntahtoinen, mutta jämäkkä. Nainen uskoo vahvasti, että vain kova työ voi tuottaa tulosta.
Ellenin poika Emil on omapäinen esiluokkalainen, joka on ratsastanut koko pienen ikänsä. Poika pyörii tallilla päivät pitkät ja kiusaa hoitajia toivoen, että joku veisi hänet Lolalla ratsastamaan. Perheen kanssa asustelee myös 19-vuotias sisarentytär Maija, joka muutti Pullikseen kaivattuaan maisemanvaihdosta ja hevosia. Maijan seikkailuista talliarjessa voit lukea täältä.


Tallityöntekijä Linnea Rusko on työtä pelkäämätön vastavalmistunut hevosopiston aarre. Kiiltävistä karsinoista ja puunatusta tallista on kiittäminen nuorta naista. Linnea on 21-vuotias ja luonteeltaan rauhallinen harmaa hiirulainen. Nuori naisenalku omistaa yksityistallissa majailevan ratsuponioriin Possun.
Tallimestari Nikke Nokela on flirttailua rakastava nuorukainen. Jos sydämesi ei hevin säry, voi Nikke olla hauskaa hetken huumaa. 25-vuotias nuori mies on rempseä, sanavalmis ja kujeileva. Mies on heikkona länkkäponeihin, mutta omistaa itse päätallin puolella asustelevan knabstruptamman Muskan, jonka kanssa halajaa tulevaisuudessa kilpakentille.

Ellenin ystävätär Ulla Westlund on tallilla tuttu näky, korkokengistä ja kesäleningeistä huolimatta. Ullan arki koostuu rakennekynsistä ja ripsipidennyksistä. Pinnallisesta ulkomuodosta huolimatta Ulla on pitkänlinjan hevosnainen ja omistaa kymmenkunta kilpahevosta. Ulla on 42-vuotias ja luonteeltaan itsepäinen, järjestelmällinen kontrollifriikki.


ULKOASU © PULLIS 2015 | ULKOASUN KUVAT JA KORISTEKUVAT © VAPAASTI BY AK, PAULIINA KONTTINEN JA RANSU.KUVAT.FI
HENKILÖKUVAT © FOTO.VIK.RU | HUOMAATHAN, ETTÄ PULLIS ON VIRTUAALITALLI JA KAIKKI SIVULLA ESIINTYVÄ ON FIKTIIVISTÄ.