E T U S I V U   T A L L I K I E R R O S  V I K U R I P Ä Ä T   T O I M I N T A  V I E R A S K I R J A  

       


  Kutsu tallilaisille puomitunnille 3.1.2016

Hei sinä tallilainen (hoitaja/yksityisen omistaja)! Olet lämpimästi tervetullut puomitunnille 3.1.2016. Tunti pidetään Pulliksen kentällä ja opettajana toimii kattavaääninen Sissi (ks. henkilökuntaesittely). Tunnin aiheena on puomit, istunta, esteratsastuksen alkeet ja lähestymiset. Tarkoituksena on tutustua oman (hoito)/ponin kanssa esteratsastuksen saloihin, kehittää istuntaa ja tasapainoa ja oppia lähestymiset. Tunnille ovat tervetulleita kaikki halukkaat tallilaiset (myös Erican hoitaja voi halutessaan osallistua maasta käsin) ja osallistuminen suoritetaan nimi listaan-tyylillä (minä annan kommentit).

Osallistumiset mailitse pulliksenposti@gmail.com otsikolla: Puomitunti 3.1.2016 Hoitaja/Omistaja - Hoitohevonen/Oma poni. Suoritteet kommentoidaan Sissin näkökulmasta. Jokainen osallistuva hoitaja saa tunnista muistoksi esteraipan (muista mainita osallistumisen yhteydessä haluatko raipan mustana vai ruskeana).


  Osallistujat (6/6)

Riella - Fida
Hyppäsit iloisesti Fidan selkään, mutta tamma oli aavistuksen verran tahmealla tuulella jo heti tunnin alusta. Sait tehdä selästä käsin paljon töitä saadaksesi tamman kuulolle. Ensimmäiset käyntipuomit sujuivat kohtalaisesti, toisilla Fida sen sijaan jo kompuroi, koska tempo oli aivan liian matala. Fida suorastaan löntysti puomien yli. Otit hienosti neuvoistani vaarin ja kokosit tamman alta aikayksikön ja sait sen kiinnostumaan työnteosta. Viimeiset käyntipuomit sujuivat hienosti ja meno näytti hallitulta. Myös ravissa työskentely näytti mallikkaalta. Laukassa tempo pääsi välillä yltymään jopa liiankin korkeaksi, mutta korjasit nopeasti Fidan kuumuessa. Lähestymiset olivat välillä vähän hutikoituja, eivätkä tiet puomeille täysin suoria, mutta varsin kelpoja kuitenkin. Keskittymistä, keskittymistä!
Tanttu - Poppi
Poppi oli hyvin, hyvin innokkaalla tuulella jo heti tunnin alusta alkaen. Minua se vähän jopa hymyilytti, mutta sinä näytit selässä haudanvakavalta. "Jos.. tai kun mä lennän täältä selästä, niin mä en sitten leivo yhtäkään kakkua kenellekään", sanoit ääni vapisten. "Älähän nyt Tanttu höpötä, sä et ole hypännyt vielä yhtäkään estettä. Eikä me sitä paitsi mennä tänään kuin vain puomeja", muistutin ja koitin rohkaista nuorta naista. Alkuverkat sujuivat mallikkaasti, mutta jo heti ensimmäiselle käyntipuomille päästyänne Poppi teki suuren loikan ja tasapainosi horjahti. Pääsit kapuamaan kaulaa pitkin takaisin selkään ja putoamiselta vältyttiin. Sait hetken rauhoitella kuumuavaa Poppia ja seuraavat käyntipuomit sujuivat osaltanne jo mallikkaammin. Ravi -ja laukkapuomit ylititte lennokkaasti, mutta hallitusti. Välillä ruunan selässä oli selvästikin täysi työ pysyä mukana, mutta kertaakaan et tunnin aikana tullut alas selästä. Hyvää työtä, tasapainosi ainakin varmasti kehittyi tunnin myötä!
Hanne - Sentti
Sentti oli selvästikin varsinainen estetaituri, ja se tuli ilmi jo heti ensimmäisten käyntipuomien aikana. Myös istuntasi oli yksiä tunnin parhaista, ja siitä erityismaininta jo heti tunnin alkuun. Sentti liiti kauniisti puomit kuin puomit, myös ravissa. Laukkatyöskentelyssä sen sijaan oli hieman hiomista. Orilla tuppasi välillä tempo nousemaan vähän turhankin korkeaksi ja sait välillä muistutella sitä, että kuka oikein määräsikään tahdin. Ori oli kuitenkin helposti palautettavissa takaisin kuulolle ja seuraavat laukkapuomit sujuivat jo mallikkaammin. Lähestymiset olivat teilläkin välillä vähän hutikoituja. Roppakaupalla enemmän keskittymistä, ei muuta. Myös ratsastusradan tiet kannattaa suunnitella tarkoin ennakkoon, niin ei tule sitten kesken radan mietteitä, että mihinkäs tässä oltiinkaan menossa.
Lottis - Juksu
Juksu oli hyvällä ja kuuliaisella tuulella jo heti tunnin alusta alkaen, se kuunteli apujasi mitä mainioimmin jo alkuverryttelyjen aikana. Ensimmäiset käyntipuomit sujuivat osaltanne hyvin, ja oikein sydäntä lämmitti katsoa, miten paljon Juksu nautti puomitunnista. Ravityöskentelyssä meno yltyi välillä jopa hallitsemattomaksi ja pompit kuin heinäsäkki ruunan selässä. "Nää on näitä ravurin huonoja puolia", huudahdit hampaat vauhdista kolisten. Sait ruunan kuitenkin nopeasti takaisin hallintaasi pidätteitä tekemällä. Laukannostot olivat Juksulle se vaikea paikka, ja aina laukan saavutettuaan, se tiputti askellajista hitaampaan juuri ennen hyppyä. Päättäväisillä otteilla ja määrätietoisella asenteella sait muutaman puhtaan laukkasuorituksen puomeilla. Hienosti työstetty!
Vilma - Panda
Olit kiven kovaa päättänyt suorittaa puomitunnin maasta käsin, vaikka Tantun kanssa koitimme sinua kovasti selkään houkutellakin. "Mä tahdon eka saada vähän tuntumaa tähän poniin, ennen kuin rupean sooloilemaan", virnistit. Järkevästi ajateltu, mitä sitä kieltämään. Alkuverkat sujuivat hyvin ja jaksoit hienosti lämmitellä tamman maasta käsin. Ensimmäiset käyntipuomit sujuivat osaltanne hyvin. Lähestyminen oli rauhallinen ja tempo sopiva. Myös tie esteelle oli hyvin valittu. Ravissa pysyit hienosti tamman kannoilla ja tulitte myös ravipuomit siististi ja hallitusti. "Haluatko kokeilla laukassa?", kysyin. "Jaksankohan mä?", läähätit. "Sä päätät". "No kai mä sitten tulen", naurahdit. Panda nosti laukan pitkän ravaamisen ja hoputtelun jälkeen. Tulitte puomit hieman vinosta, mutta saitte loppumetreillä korjattua lähestymisen. Panda ylitti puomit kuin liitäen, vauhtia ei tästä tammasta ainakaan uupunut, eikä vanha jalkavika näyttänyt merkkiäkään olemassaolostaan. Hieno homma!
Oona - Muska
Vauhtikaksikko taas liikenteessä! Teidät tuntien tunnille oli povattu rodeoshowta, pukkipätkiä, tippumisia ja ennen kaikkea seuraavan päivän kakun leipomisia. Teillä kuitenkin yhteistyö sujui nappiin jo heti tunnin alkumetreiltä. Tamma oli harvinaisen kuuliaisella päällä, eikä sinultakaan puuttunut päättäväisen ratsastajan ilmettä kasvoiltasi. Olit selvästikin päättänyt pysyä satulassa, vaikka tulisi mikä. Muska ylitti ensimmäiset käyntipuomit tasaisesti ja hallitusti. Sinulla oli ohjat visusti käsissä ja vähän nauratti katsoa, kuinka reitesi puristuivat satulaan jokaisen puomin kohdalla. "Älä naura, kohta mä tuun täältä alas", sanoit suu mutrulla. "Älä Oona ole niin negatiivinen, rentoudu nyt!", en voinut pidätellä nauruani. Myös ravityöskentely sujui osaltanne hyvin. Laukkatyöskentely alkoi hyvin lupaavasti, mutta jo toisella kavaletilla Muska pisti pukkirodeoshown käyntiin ja loppu on tuttua historiaa. Muista Oona tuoda kakkua minullekin! ;)

ULKOASU © PULLIS 2015 | ULKOASUN KUVAT JA KORISTEKUVAT © VAPAASTI BY AK JA RANSU.KUVAT.FI
HUOMAATHAN, ETTÄ PULLIS ON VIRTUAALITALLI JA KAIKKI SIVULLA ESIINTYVÄ ON FIKTIIVISTÄ.