otsik index talli ponit toiminta kirja foorumi

    Saanen esitellä ylpeydenaiheemme ja häpeänpilkkumme. Helppojen ponien kanssa ei tarvitse pahemmin päätään vaivata. Nämä mamman mussukat toimivat kuin ajatus, niin maasta kuin ratsailtakin. Tallin kerma aka osaavimmat (tyypillisimmin juuri alkeiskurssilta jatkokurssille siirtyneet) tykkäävät paheksuen kutsua näitä automaateiksi. Kaikkea ei kuitenkaan kannata uskoa. Meidän mamman mussukoilta nimittäin löytyy persoonaa vaikka muille jaettavaksi asti!

Keskivaikeat ponit ovat pilke silmänkulmassa kulkevia kavereita. Harva se päivä joku valittaa tohjoksi tallottua varvasta tai puremajälkeä pakarassa, mutta tämä kaikki on pientä siihen verrattuna mitä vaikeat ponit voivat saada aikaan. Nämä kaakit ovat tulta ja tappuraa, eikä niiden kanssa meinaa pärjätä Erkkikään. Nämä hurjapäät värittävät Pulliksen arkea mukavasti (tai vähemmän mukavasti) ja on takuuvarmaa, että niiden olemassaolo ei jää huomaamatta yhdeltäkään tallivieraalta!


Sutina on rento ja letkeä kaikkien kaveri. Sutinan kanssa ei erityisiä hevosmiestaitoja tarvita, riittää että handlaa perusasiat. Tamma kulkee päivät pitkät silmät solmussa ja kaviot perässä laahaten. Sutina tarvitsee rinnalleen ihmisen, jolla riittää kärsivällisyyttä näyttää minne mennään ja mitä tehdään. Pomminvarma maastopolle, mutta uraakin sahataan korvat höröllä!

Hoitaa Wonder
Frutti on lempeänpyöreästä ulkomuodostaan huolimatta pienhevosruuna, jonka etupää puree ja takapää potkii. Hoitaessa Frutti on oikea persläpi, mutta ratsuna joka iikan unelmapolle. Pähkinänkuoressa Frutti on ongelmallinen hevosenrääpäle, jonka käytöskoulutus on mennyt viimeisen päälle mönkään. Osaavalle käsittelijälle kuitenkin varsin mielenkiintoinen pala purtavaksi.

Hoitaa Eepu

                
Fida on varsinainen puupää hevoseksi. Tyhmäksi ei saisi haukkua, mutta tämän hevosen kohdalla hienovaraisempaa synonyymia saa hakea. Fidaa ei valitettavasti ole kovin korkealla älykkyysosamäärällä siunattu. Pahantahtoinen se ei kuitenkaan ole. Työmaakypärällä varustettu kanssakulkija voi pötkiä tamman kanssa pitkällekin.

Hoitaa Josefine
Erica on toisinaan rohkea ja reipas, mutta pitkälti arkajalkapäiviäkin löytyy. Neitimäisessä Ericassa on kaikki primadonnan ainekset. Erica jos joku ei kammoksu kammoksua kaikkea. Nuori neiti tarvitsee rinnalleen ihmisen, joka ymmärtää pienen ponin ajatusten päälle ja sen, että vesilammikoihin ei nyt vain yksinkertaisesti ole kiva astua.

Hoitaa Julia

              
Penny on persoonallinen poniruuna, jonka kanssa päivittäiset kolttoset tulevat tutuiksi. Pennyä suositellaan aktiivisen ihmisen poniksi, joka ei pelkää juosta päivät pitkät sen perässä pää kolmantena jalkana. Pähkinänkuoressa Penny on söpö poniveitikka, jota on usein verrattu Vaahteramäen Eemeliinkin. Ai miksi? Se selviää ruunaan tutustumalla!

Hoitaa Inkeri
Max on elämässään kovia kokenut teuraalta pelastettu hippiponi, jonka lempeä luonne ja avara maailmankatsomus ihastuttavat. Taivaanrannanmaalari Max ei ymmärrä kiireen päälle, vaan rakastaa pysähtyä hetkeen. Rauhallisuutta ja tyyneyttä arvostavalle poni on mitä oivin loppuelämän ystävä.

Hoitaa Jillian

   
Lola on pikkiriikkisestä koostaan huolimatta jokseenkin jopa pelottava poni. Sillä on vahva oma tahto, eikä se epäröi näyttää sitä. Tempperamenttia siltä löytyy vaikka muille jaettavaksi asti, siksi tamman kanssa saa ja pitääkin pysyä lujana. Pään päälle sen päästettyään elämä ponin kanssa on yhtä sanonko mitä.

Hoitaa Jenni
Kalle on viisautta ja elämänkokemusta jo hyvän tovin kerryttänyt vanhempi herrasmiesruuna. Kalle voi alkuun vaikuttaa pelottavalta ison kokonsa ja massiivisuutensa vuoksi. Todellisuus kuitenkin on, että Kalle on varsin laiska satuttamaan edes sitä härnäävää kärpästä.

Hoitaa Jere


                 
Muska on tallimestarimme Niken omistama knabstruptamma, joka on melkein yhtä tuittupää kuin omistajansa. Muska on kieltämättä tallin pelätyin hevonen, eikä ihme. Se on paitsi suurikokoinen, myös vaikea hallittava. Muska on naisrasisti vailla vertaa, se ei tytönkoltiaisia kuuntele.

Hoitaa Oona


Poppi on fiksu ja filmaattinen poni, joka ei tahdo jäädä jalkoihin. Popilla on vahvat mielipiteet, eikä se epäröi näyttää niitä. Ensivaikutelma ruunasta voi olla mikä tahansa. Edessä voi kirmata pää pystyssä keikaroiva filmistara tai seisoa riutuneen näköinen, karvanpeitteensä hyvinkin takkuisaksi piehtaroinut ponipoloinen, joka ei kaipaa kuin lämmitä kättä ja harjan sutasua.

Hoitaa Tanttu

                   
Reemus on koiranpentumainen, huomiota rakastava ja rapsutuksia suorastaan kerjäävä isopieni jättiläinen. Reemuksella on taito taikoa surut ja murheet pois. Massiivinen kimo on myös komea näky ja kerää katseita missä se ikinä vaikuttaakaan.

Hoitaa Nina

Severi on hevonen, jota tullaan aliarvioimaan aina. Usein kuullaan puhuttavan pelkästä perussuokista, mutta se on kaukana siitä, mitä Severi osaa olla oikeanlaisen ihmisen istuessa selässä. Vähän sählän vikaa ruunassa kuitenkin on, eikä sillä aina riitä pinna pitkäjänteiseen työskentelyyn, mutta sehän on kiinni vain ratsastajan taidoista, eikö?

Hoitaa Sessa

 
Noona on tallin sokeriponi. Paitsi, että se on pirun perso makealle, on se myös sokerisen suloinen. Tamma on ihana hoidettava ja se hamuilee mielellään hoitajan taskuja herkkujen toivossa. Noona on kiltti ja reipasluonteinen neiti, joka on juuri sellainen poni, josta jokainen pikkutyttö lapsena haaveilee.

Hoitaa Roosa

Ällän virallinen nimi on Lilla Gubben, ja se on nimetty Peppi Pitkätossun hevosen mukaan. Ponin ollessa vielä pieni varsa, oli sen kasvattaja sitä mieltä, että se on kuin ilmetty miniversio rakastetun lastenkirjan hahmosta. Nytemmin meille muutettuaan, en ihmettele nimivalintaa lainkaan. Voitko kuvitella, että Ällä on vieraillut jopa Ellenin kotitalossa?

Hoitaa Aune

                
Kiara on karskinluonteinen tamma, joka menee kyynärpäätaktiikalla vaikka läpi harmaan kiven. Tamma ei hetkahda juuri mitään ja onkin varsin omapäinen ja lujatahtoinen kaveri. Kiaralle laumahierarkia ja sen toteutuminen ovat kaikki kaikessa, eikä se siedä jäädä jalkoihin. Tamma omii helposti pomon roolin ja vaatiikin siksi osakseen osaavia käsiä.

Hoitaa Henri

Rio on supersuloinen ja yltiöihana poni, josta ei löydy mitään negatiivista sanottavaa. Sen rauhallisuuden vuoksi se on myös oiva opetusmestari. Se ei sakota ratsastajaa tämän tekemistä virheistä, vaan pyrkii korjaamaan ne itse. Kovin osaava se ei kuitenkaan ole, mutta varsin kelpo harrasteponi meidän käyttöömme.

Hoitaa Hex

                   
Samu on nuorehko äijänkäppänä, joka toimii Oona H:n monitoimiratsuna. Samu on perusluonteeltaan mukava ja kaikkien kanssa toimeentuleva, mutta ronttimaista luonnettakin on havaittavissa. Ori on aavistuksen kuriton taluttaa, mutta ei kuitenkaan jyräile tai ryöstä. Helmikuun vuokra OK.

Omistaa Oona H / Hoitaa Tintti

Possu on tallityöntekijämme Linnean omistama ratsuponiori, jolta löytyy luonnetta vaikka muille jaettavaksi asti. Jokseenkin jopa röyhkeä poniori ei epäröi tuoda sukupuoltansa ilmi. Tallin tammojen perässä pää viidentenä jalkana juoksenteleva nuorikko on perusluonteeltaan varsin kovapäinen kaveri.

Omistaa Linnea / Hoitaa Olga

                   
Panda on varsin ponimaisen luonteen omaava pieneksi jäänyt hevonen, joka testailee ihmisiä jatkuvasti. Alunperin karjahevoseksi koulutettu lännenratsu myös tätä nykyä pelkää nautoja kuollakseen tuntemattomasta syystä, mutta on varsin osaava hevonen. Iäkkään neidin toinen takajalka on myös alkanut oikkuilemaan. Helmikuun vuokra OK.

Omistaa Tanttu / Hoitaa Vilma
Sentti on suurikokoinen, mutta kiva heppaherra. Ori on tullut jo siihen ikään, että käyttäytyy asiallisesti ihmisen kuin ihmisen kanssa. Pulliksessa Sentti viettää rauhallisia puolieläkepäiviä ja valmistautuu ehkä vielä pariin laatuarvosteluun, kilpailunsa ori on kuitenkin jo kilpaillut. Helmikuun vuokra OK.

Omistaa Hanne / Ei oteta hoitajaa


                    
Juksu on kaikkien kanssa toimeen tuleva rauhallinen amerikanravuriherra. Toki ruunalla on muutamia omia vinkeitään tutuille ihmisille mutta pääasiassa kyseessä on leppoinen kaveri. Juksu 12-vuotias on entinen ravuri, jota on koulutettu uudelleen ratsuksi ja se osaakin jo jonkin verran kouluratsastusta ja hyppää pieniä esteitä. Juksu ei ole niinkään kouluratsutyyppiä vaan nauttii enemmän esteistä ja maastoilusta. Helmikuun vuokra OK.

Omistaa Lottis / Ei oteta hoitajaa
Ruusa on erittäin utelias ja kiltti tamma, joka on aina ensimmäisenä karsinasta kurkkimassa kun tallin ovi aukeaa. Se rakastaa ruokaa, mutta jakaa mielellään heinänsä tarhakavereiden kanssa. Ruusa tulee toimeen kaikkien kanssa mutta osaa myös pitää puolensa jos tarhakaverina on kovinkin pomotteleva kaveri. Helmikuun vuokra OK.

Omistaa Siinau / Hoitajaa vailla, kiinnostuitko?          
Seppo on suuri ja lempeä jättiläinen, jonka paksun karvapeitteen alla sykkii kultainen sydän. Jykevästä, ja ehkä jopa hiukan pelottavasta ulkokuorestaan huolimatta Seppo on järjettömän kiltti ja lempeä otus. Helmikuun vuokra OK.

Omistaa Marja K / Hoitaa Carla
Lilli on haastetta kaipaavien unelmaratsu. Se on tallin suurin, itsepäisin, viisain ja tietyllä tavalla hankalin hevonen, joka on vaikea saada tyytyväiseksi, mutta yhteistyön sujuessa saa ratsastaja olla todella tyytyväinen itsestään. Helmikuun vuokra OK.

Omistaa Perla / Ei oteta hoitajaa

              
Halla on leikkisä, jokseenkin varsamainenkin eestinhevostamma. Nuori nelivuotias neiti jaksaa ilahduttaa tallin arkea jos minkälaisilla jekuilla ja tempuilla. Persoonallisen ulkokuoren omaava Halla on upea ilmestys myös sisältäpäin. Helmikuun vuokra OK.

Omistaa Olivia / Hoitaa Riella
Vanda on äärettömän ihana ja ihmisrakas tapaus. Se varmasti kiipeäisi syliin, jos se vain olisi kokonsa puolesta mahdollista. Mielekäs tekeminen pitää jo entuudestaan iloisen ja eloisan tamman pirtsakkana. Helmikuun vuokra OK.

Omistaa Menna / Ei oteta hoitajaa

ULKOASU © PULLIS 2015 | ULKOASUN KUVAT JA KORISTEKUVAT © VAPAASTI BY AK, PAULIINA KONTTINEN JA RANSU.KUVAT.FI
PONIEN KUVIEN © NIIDEN OMILLA SIVUILLA | HUOMAATHAN, ETTÄ PULLIS ON VIRTUAALITALLI JA KAIKKI SIVULLA ESIINTYVÄ ON FIKTIIVISTÄ.