Millaisia mielikuvia erilaiset automerkit saavat aikaan?

Erilaisiin suosittuihin ja myös hieman harvinaisempiin automerkkeihin liitetään helposti tietynlaisia mielikuvia. Vaikka tämä postaus onkin kirjoitettu hieman pilke silmäkulmassa, piilee väittämissä kuitenkin pieni totuudensiemen. Vai mitä mieltä olet – millainen mielikuva sinulle tulee esimerkiksi Nissan-kuskista tai Audi-kuskista? Liitätkö näiden merkkien kuljettajiin aivan erilaisia mielikuvia? Entäpä kuljettajiin, jotka ajavat Bemarilla tai Toyotalla? Entä millaiset merkit kielivät mielestäsi luksusmaisesta elämäntyylistä?

Turvallisuushakuiset ja perhekeiset Nissan- ja Toyota-kuskit

Suomessa Nissanit ja Toyotat ovat kovin tavanomaisia valintoja. Ne sopivat hyvin perheautoiksi ja molemmat merkit ovat keskihintaisia. Nämä autot sulautuvat helposti massaan ja niitä pidetäänkin usein turvallisuushakuisten ja perhekeskeisten autoilijoiden valintana. Joidenkin mielestä nämä merkit ovat melko persoonattomia perusautoja, joiden omistaminen ei herätä muissa suuria tunteita. Luotettavina perusautoina Nissanit ja Toyotat kuitenkin puolustavat paikkaansa katukuvassa.

Öykkäröivät Bemari- ja Audi-kuskit

Bemareita ja Audeja pidetään usein varakkaiden autoina. Ne kuuluvatkin edellisiä merkkejä kalliimpaan hintaryhmään. Näihin merkkeihin liittyy kuitenkin myös negatiivisia mielikuvia. Olet varmaankin kuullut juppi-bemarikuskeista ja Audi-kuskeista, jotka suhtautuvat muihin tienkäyttäjiin ylimielisesti ja ovat jopa sovinistisia? BMW ja Audi jakavatkin mielipiteitä huomattavasti reippaammin kuin perus-Nissanit ja -Toyotat.

Luksusferrarit ja -lamborghinit kielivät kuljettajansa varakkuudesta

Jos BMW:sta ja Audista halutaan nousta hintaluokassa vieläkin ylemmäs, on tarjolla luksusferrareita ja -lamborghineja. Vain harvalla on varaa tämän hintaluokan autoon ja tällainen auto kieliikin kuljettajansa huomattavasta varakkuudesta. Luksusauto kielii myös siitä, että kuljettaja arvostaa autoja ja on valmis panostamaan niihin. Toisaalta tällaisen auton omistaminen saatetaan kokea kanssakulkijoiden keskuudessa näyttämisen haluna ja suurena haluna erottua joukosta. Näitä autoja ei näe tavallisessa liikenteessä kovinkaan usein, mikä tekee niistä melkein kuin huutomerkkejä Nissaneiden, Toyotojen, Bemareiden ja Audien keskellä. Monelle tällaisen auton omistajalle auto on suoranainen statussymboli.

Mikä automerkki on sinun valintasi?

Mitä automerkkiä itse suosit ja mitä tämä kertoo sinusta? Oletko tyypillinen Nissan-, Toyota-, BMW-, Audi-, Ferrari vai Lamborghini-kuski? Ellei budjettisi asettaisi rajoituksia auton valintaan, millaisen auton haluaisit? Olisiko se turvallinen Nissan vai nopeasti kiihtyvä Ferrari? Valinta kertoo yllättävän paljon persoonallisuudestasi ja siitä, mitä toivoisit muiden ajattelevan sinusta.