Kouluvalmennus 20.02.2015

Eipä mennyt aikaakaan, kun Hollabarin tiluksilla lähtee toiminta pyörimään ja nyt valmentaudutaan. Järjestimme siis connemaroille, new foresteille, ratsuponeille ja shetlanninponeille avoimen nimi listaan-valmennuksen ponien koulutustason mukaan. Jokainen ratsukko saa henkilökohtaisen n. 100 sanan kommentin suorituksestaan.

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse tai hevostalli.netin topickiin otsikolla valmennus2.
Käytäthän seuraavaa osallistumismuotoa:
Omistaja - <a href="http://osoite">Ponin nimi</a><br>

Osallistujat 3/3

Miia Maria - Päivärinteen Raffle
Ensimmäinen valmennettavani oli Rellu, joka taitaa Helpon B:n asioita. Suunnittelin siis tänään ratsukolle tehtäväksi kolmikaarista kiemurauraa ja erilaisia siirtymisiä. Alkuun Rellu vaikutti hieman laiskalta, mutta ratsastajan ruvetessa työskentelemään tosissaan, löytyi oristakin se työskentelyvaihe. Aloitimme kolmikaarisesta kiemuraurasta, josta oli tarkoitus tehdä tarkka ja ravin tahdin oli tarkoitus pysyä kaarteissakin tasaisena. Miia-Marialla oli alkuun työ saada ori menemään nätisti kaarteet, ettei ori puskenut sisäpohjetta vastaan. Herättelyillä Rellu alkoi taipumaan paremmin kaarteissa ja saimme tehtyä monta hienoa suoritusta. Siirtymisiä teimme monia erinlaisia, sillä kerroin ratsastajalle mikä siirtyminen tulisi valmistella seuraavaksi. Rellu oli hieman pohkeen takana, jonka takia osa siirtymisistä jäi hieman löysiksi. Tsemppivaiheen jälkeen ratsukko suoritti todella monta hienoa siirtymistä, joihin oli hyvä lopettaa.

Heini - Lonsdale Midday Magic
Seuraava valmennettavani oli Heini ja Midi-ori. Heidin kertoman mukaan Midi on hieman patistettava tapaus, joten ajattelinkin tänään teettää ratsukolla herätteleviä tehtäviä, eli siirtymisiä askellajeista toiseen. Vaikka siinä menisi koko tunti, on ori saatava kunnolla hereille. Aloitimme ihan perus käynti-pysähdys-peruutus-käynti -siirtymisistä, johon lisäsimme pikkuhiljaa ravia ja laukkaa mukaan. Alkuun siirtymiset oli tosi löysiä ja kehoitinkin Heiniä olemaan napakkana orin kanssa. Midi onneksi alkoi olla jo sen verran kuulolla, että pystyimme hieman vaikeuttamaan siirtymisiä. Otimme ennen valmennuksen loppumista vielä hieman keskiaskellajeja läpi ja Midi näytti jo varsin upealta, kun sitä oli ensin herätelty kunnolla ja napakasti. Ratsukko suoritti itsenäisen loppuverryttelyn, jonka jälkeen kävimme vielä Heinin kanssa pienen palautekeskustelun.

lottis - Päivärinteen Rudolf
Helppo B-tasoinen valmennus jatkuu. Viimeisenä paikalle saapui tasaisen varman oloinen Ruudolf. Seurasin ratsukon itsenäisiä alkuverryttelyjä ja täytyy todeta, että shetlanninponiksi sillä on yllättävän isot ja varmat askellajit. Suunnittelin tälle ratsukolle siirtymisiä, sekä hieman keskiaskellajeja. Halusin myös nähdä, miten ponilta luonnistuu pohkeenväistö. Aloitimme helpoilla siirtymisillä, jotka eivät selvästikään tuottaneet Ruudolfille mitään ongelmia, vaan se kuunteli nöyrästi ratsastajan ohjeita. Muutaman erilaisen siirtymisharjoituksen jälkeen oli vuorossa keskiaskellajit. Näissä Ruudolfilla oli tahti välillä rikkonainen, mutta pienellä herättelyllä keskiaskellajeistakin tuli todella näyttävät. Ennen lopputehtävää pyysin ratsukon ympyrälle laukkaamaan ja yritimmekin saada laukasta pyörivän, koska se alkuun vaikutti hieman tikittävältä ja tönköltä. Pienen työskentelyn jälkeen laukka alkoi näyttää mukavan pyöreältä kumpaankin suuntaan, jonka jälkeen otimme lopuksi muutaman pohkeenväistön. Ori on kisavalmis ja varmasti pärjääkin mukavasti!