Poniniemen Hyena

virtuaalihevonen - a sim game horse

    

Virallinen nimi Poniniemen Hyena VH15-027-0238 Rotu ja sukupuoli New forest-tamma
Väri ja säkäkorkeus Ruunikonpäistärikkö, 140 cm Syntymäaika ja ikä 08.01.2015, M Layouts / raitatossu.net/mayflowerv (4v - 10.05.2015)
Omistaja Hollabar, Riella VRL-01744 Kasvattaja Poniniemi, Assi VRL-01285
Painotuslaji ja koulutustaso Esteratsastus, ko Helppo B, re 120cm Saavutukset -

Emästään hyvin paljon vaikutteita ottanut, minulle toinen Poniniemeläinen poni koskaan - Hyena. Toisinaan hyvin säpäkkä persoona, jolla on todella vahvat mielipiteet ja sen päättäväisyys on jotain ihan uskomatonta. Hyena saapui Hollabariin etsiessäni uusia jalostushelmiä jo upean katraan joukkoon ja sieltä nousi vahvasti esille Hyena, sen persoona ja upea väritys. Poniniemen poneihin ei ole tarvinnut pettyä koskaan, uskoisin myös ettei tälläkään kertaa.

Jos Hyena ei saa itse päättää, miten päin hän seisoo tai saako hän tehdä jotain, mikä on kiellettyä, se muuttuu murjottavaksi neidoksi. Ponin tuntevat tietävät hyvin, miten tammaa kannattaa käsitellä ja monesti heillä poni näyttääkin parhaimmat puolensa. Kärsivällisyyttä Hyenan käsittely kyllä vaatii, mutta reippaasti hoidetut hoitotoimenpiteet edesauttavat mukavaa yhdessäoloa. Vesi on yäk. Kura on yäk. Hienohelmaksi osoittautunut Hyena kyllä ilmaisee mielipiteensä harvinaisen selvästi ja siitä ei yleensä keskustella.

Ratsastaessa säpäkkä tamma saattaa toisinaan esittää tympääntyessään pieniä sirkusliikkeitä, joskaan sen tarkoitus ei ole koskaan ihmisen katapulttaaminen taivaan tuuliin. Se on sen tapa ilmaista turhautumistaan, jolloin ihminen todennäköisesti ymmärtää keksiä ponille muuta tekemistä. Alusta asti monipuolinen koulutreeni saa avuille herkän Hyenan tekemään töitä sata prosenttisesti ja siltä löytyy myös hyvin näyttävät askellajit. Esteillä Hyena on kirjaimellisesti täynnä tulta ja tappuraa - näinollen se on hyvin haastava ratsastaa. Pohkeet tiukasti kiinni pitävällä ja topakan ohjastuntuman pitävällä ratsastajalla ei pitäisi olla ongelmia tamman kanssa, vaan sen ylimääräinen energia ja vauhti on saatava purettua erilaisin tehtävin.

Sukulaiset

i. Untuvapilven Konnankoukku
new forest, ruunikko, 143cm
KTK II
ii. Code Black
new forest, tprn, 142cm
iii. Code Auburn - evm
iie. D'Amour - evm
ie. Grenada F14
new forest, mrn, 144cm
iei. Grapehill Smoky - evm
iee. Cranberry - evm
e. Poniniemen Llyra
new forest, rnpäist, 139cm
ei. Twiggs Jackpot
new forest, rnpäist, 138cm
eii. Jackpot II - evm
eie. Twiggs Amanda - evm
ee. Kyeheart Wind Waker
new forest, trn, 146cm
eei. Kyeheart Berastian - evm
eee. Kyeheart Wind Maker - evm

Jälkeläisinfo

Hyenan tuleville jälkeläisille valitaan persoonaltaan mukavan oloisia 2-polvisia new forest-oreja, jotka periyttävät new foresteille tyypillistä rakennetta ja luonnetta sekä käyttöominaisuuksia. Jälkeläisiä sillä teetetään kaikenkaikkiaan kuusi kappaletta.

Kilpailukalenteri

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1472.59
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne:1671.89
Tahti ja irtonaisuus:0.00
Tarkkuus ja ketteryys:0.00

Kouluratsastuksessa tasolla 4
Esteratsastuksessa tasolla 7
Kenttäratsastuksessa tasolla 4
Valjakkoajossa tasolla 4

Reaaliaikainen tilanne löytyy VRL:n profiilisivulta.