Esther v. Harley † 12.12.2017


   

Virallinen nimi
Rotu & sukupuoli
Syntymäaika
Säkäkorkeus & väri
Esther v. Harley
connemara-tamma
01.12.2014 (M Layouts / raitatossu.net/mayflower)
143cm & kimo
Rekisterinumero
Painotuslaji
Kasvattaja
Omistaja
VH15-035-0049
Koulupainotteinen
Harley Stud, Riella
Hollabar, Riella VRL-01744
Koulutustaso Vaativa B

Vihdoin koitti se aika, kun tulevaisuudentoivoni, Irlannista hakemani Aretha Epona varsoi upean kimon tammavarsan heti tammikuun alussa. Hyvin paljon isäänsä muistuttava varsa aloitti elämänsä olemalla rohkea ja nopeaoppinen. Varsa nimettiin Estheriksi, minun pieni duracellpupu Esterini.

Hoitotoimenpiteissä Esteri on järkevä ja rauhallinen. Se kuuntelee keskittyneenä hoitajan toimia ja jos ihminen pyytää sitä siirtymään, se siirtyy ilman hangoittelua. Kavioiden puhdistus sujuu kuin vettä vaan, mutta se itse vesi ei olekaan sitten niin kiva juttu. Esteri kyllä kestää pesemisen, mutta ei mielellään tulisi vesiboksiin pestäväksi. Varusteiden laitossa ei ole ollut koskaan muuta ongelmaa, kun ihan älytön pullistelu satulavyötä kiristäessä mutta se nyt on ihan pieni ongelma.

Ratsailta käsin tamma on hyvin nopeaoppinen ja yritteliäs. Se on myös todella nöyrä ja rehellinen, eikä siedä ollenkaan kovia otteita. Mikäli se ei jotain apua ymmärrä, se menee hämilleen ja yrittää silti parhaansa, josta se ansaitseekin suurimman kiitoksen. Nuoresta iästä huolimatta Esteri on toiminut monelle ihmiselle opetusmestarina, sillä se ei oikeastaan hyvistä puolistaan huolimatta anna mitään ilmaiseksi. Tamma toimii pääsääntöisesti pienillä avuilla, mutta toisinaan pohjeapuja saa enemmän muistutella, että ne menevät lopulta läpi.

Sukulaiset

i. Aretha Cody
kimo connemara, 145cm
ii. Aretha Stevie - evm
kimo connemara, 143cm
iii. Reagan - evm
iie. Aretha Gabby - evm
ie. Aretha Celestine - evm
kimo connemara, 143cm
iei. Blythe - evm
iee. Celestine - evm
e. Aretha Epona
ruunivoikko connemara, 144cm
ei. Aretha Bernie - evm
ruunivoikko connemara, 142cm
eii. Satchel - evm
eie. Jo - evm
ee. Aretha Casey - evm
kimo connemara, 140cm
eei. Joywood's Alexis - evm
eee. Prudence Averill - evm

Esterin emänisä Aretha Bernie on juuri täydellinen isä tammalle koska se periyttää mukavia luonteenpiirteitä olematta ollenkaan orimainen. Ruunivoikon värityksen omaavalla orilla on myös esimerkillinen rakenne ja sempä takia se onkin kantakirjattu II-palkinnolla. Kapasiteetikas ja näyttäväliikkeinen poni on nähty kilpailemassa Irlannin lisäksi myös muualla ulkomailla menestyen sopivasti sekä este- että kouluratsastuksen saralla.

Emänemä Aretha Casey, väriltään peruskimo connemara joutui melko nuorena onnettomuuteen joten sille ei kovinkaan paljoa kilpailutuloksia saatu alle mutta jalostuskäyttöön siitä kuitenkin vielä oli. Casey periyttää jälkeläisilleen miellyttämisenhaluista luonnetta, kompaktia rakennetta sekä näyttäviä liikkeitä. Tamma on varsonut viisi kertaa joista kolme on näyttänyt kykynsä kilparadoilla. Tamma kuoli kaasuähkyn seurauksena 15-vuotiaana.

Jälkeläisinfo

Esterin tuleville jälkeläisille valitaan persoonaltaan mukavan oloisia 1-polvisen suvun omaavia connemara-oreja, jotka periyttävät connemaroille tyypillistä rakennetta ja luonnetta sekä käyttöominaisuuksia. Jälkeläisiä sillä teetetään kaikenkaikkiaan kuusi kappaletta.

conn-t. Hollabar Eileen (s. 10.07.2015), i. Cherrymist Charmgold

Päiväkirja

Kilpailukalenteri

Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne:1120.05
Tahti ja irtonaisuus:1359.82
Tarkkuus ja ketteryys:0.00

Kouluratsastuksessa tasolla 6
Esteratsastuksessa tasolla 3
Kenttäratsastuksessa tasolla 0
Valjakkoajossa tasolla 3

Reaaliaikainen tilanne löytyy VRL:n profiilisivulta.
21.08.2015 NJ Trio Connemaras, tuomari Vibaja, irtoSERT