Fame's Annabel † 8.4.2017

virtuaalihevonen - a sim game horse

    

Virallinen nimi Fame's Annabel VH12-027-0092 Rotu ja sukupuoli New forest-tamma
Väri ja säkäkorkeus Rautias, 141 cm Syntymäaika ja ikä 01.02.2012, M Layouts / raitatossu.net/mayflowerv (4v - 10.05.2012)
Omistaja Hollabar, Riella VRL-01744 Kasvattaja Fame / Frida VRL-05826
Painotuslaji ja koulutustaso Kouluratsastus, ko Helppo A Saavutukset NFL-I (02/15)

Anna on pienestä koostaan huolimatta hyvin pippurinen, upealiikkeinen ja tammamainen, mutta ei todellakaan ilkikurinen.

Joskus sitä miettii miksi tulikaan ostettua niin itseään täynnä oleva tamma mutta kun siihen on tutustunut niin ei Anna ollenkaan ole enää niin paha kuin luuli. Ventovieraille ihmisille se saattaa irvistellä ja näyttää olevinaan niin närkästynyttä mutta luottamuksen voittaneena se on niin lepsu ettei mitään rajaa. Anna on hyvin älykäs tapaus jonka takia se kannattaa karsinassa sitoa jollain erikoissolmulla mikäli ei halua juosta viekasta ponia kiinni pitkin maita ja mantuja, Harleyn ympäriltä kun sitä metsää löytyy minne piiloutua.. Yleensä se kyllä nauttii saamastaan huomiosta ollen niin neiti kuin voi vain olla mutta välillä pikku jäynä piristää päivää kummasti. Varusteiden kanssa ei pitäisi olla mitään kummempia ongelmia kuin se että Anna-neiti tykkää pullistella aika paljonkin - huijaamalla tämänkin toimenpiteen kyllä saa suoritettua koska tamma menee aika helposti lankaan.

Selkään noustessa tämä pieni ponitammanen yrittää kovasti testata saisiko lähteä ennenaikojaan liikenteeseen tai tehdä jotain muuta kepposta. Poni tietää olevansa tamma ja yrittää saada ihmiseltä paljon anteeksi sen takia, tietäen kuitenkaan ettei se onnistu. Näin ollen se yrittää hyvinkin paljon enemmän inahdella tammamaisesti ja pyöritellä häntäänsä josko tällä kertaa saisi anteeksi, mutta ei. Tässä tapauksessa jos Anna ei saa periksi, se taipuu ratsastajan tahtoon ja käy kulkemaan erittäin mallikkaasti toimien pienilläkin avuilla. Hyvin vahvatahtoinen poni omaa erittäin kauniit askellajit ja oman moottorin joten kun yhteinen sävel löytyy, meno näyttää varsin mallikkaalta. Tämän selässä ei kannata vain matkustaa vaan täytyy tietää mitä tehdä ja pyytää sitä myös tammalta. Annalla on muuten erittäin mukava treenata paitsi silloin kun tamma yrittää loppuun asti testata viskelemällä päätään ja yrittämällä oikoa kulmia sekä kaikkea muuta perin ärsyttävää.
Luonteen © Riella

Sukulaiset

i. Parkways Ikaros
t-ruunikko new forest, 144cm
KRJ II
ii. Parkways Ty - evm
new forest, 135cm
iii. Moreland Rufus - evm
iie. Parkways Berry - evm
ie. Pickhills Samantha - evm
new forest
iei. Tomahawk - evm
iee. Pickhills Lime - evm
e. Gloria's Savannah
mustanruunikko new forest, 139cm
KRJ I, YLA2, NFL I
ei. Aksel's Lanciano - evm
tummanruunikko new forest, 138cm
eii. Alexander Neal - evm
eie. Keri´s Gold - evm
ee. Best Of Times - evm
kimo new forest, 140cm
eei. Watson's Cebastian - evm
eee. Heartbreaker Hondalie - evm

Isän puolen sukuselvitys


Isänisä Parkway's Ty on haluttu jalostusponiori, joka ei kuitenkaan kilpailu-uransa vuoksi astunut kovin montaa tammaa. Ty on Parkway-siittolan kasvatti ja toimii edelleen jalostusorina. 135cm korkeasta orista ei aikoinaan kaavailtu kilpaponia, sillä eihän tuollaisesta rääpäleestä ole mihinkään. Toisin kävi, se hyppäsi parhaimmillaan kansallisia 120cm-luokkia ja kouluratsastuksessakin ylsi Helppo A-tasolle. Meneväksi luokiteltua ponia on hieman haastava ratsastaa, mutta yhteisen sävelen löydyttyä se näkyi kilpatuloksissa. Suurin osa Tyn jälkeläisistä on päätynyt kilpaponiksi.

Isänisänisä Moreland Rufus on jäntevä hyvin pitkälti kouluratsastukseen painottunut musta jalostusori, jonka säkäkorkeus on 140cm. Se on kilpaillut kouluratsastusluokissa menestyksekkäästi Vaativa B-luokissa ja parhaimpina vuosinaan se oli mukana myös ponien koulumaajoukkueessa kilpaillen aina PM-tasolle asti. Rufus myytiin Ruotsista Britteihin orin siirtyessä 15-vuotiaana siitoskäyttöön ja se olikin hyvin kysytty ori Englannissa, sillä sen suvusta löytyy useita huippunimiä. Jälkeläisilleen orin on sanottu periyttävän hienoja raviliikkeitä, sekä kouluponille tyypillistä hieman massiivisempaa rakennetta.

Isänisänemä Parkways Berry on poni, josta voi olla ylpeä. Olihan se hieman omapäinen, mutta silti luotettava kilparatsu aluetason 90cm ja 100cm luokissa. Suuria ratoja tämä ainoastaan 134cm korkea ruusukehai ei päässyt näkemään, mutta elämänkokemusta se sai sitäkin enemmän ja antoi voiton riemun useammalle ratsastajalle kirmaten kunniakierroksen kärjessä kerta toisensa jälkeen. Tamma myytiin 17-vuotiaana siitostammaksi sen kasvattajalle, mutta se päätettiin laskea taivaslaitumelle influessan väsyttämänä 20-vuotiaana, jolloin se oli ehtinyt varsoa vasta kaksi kertaa.

Isänemä Pickhills Samantha, juuri ja juuri ponimittoihin jäänyt tummanrautias tamma on näyttänyt kyntensä niin kouluradoilla, kuin näyttelyissäkin. Se on myös toiminut junioriratsuna useammalla ratsastajalla, parhaimmillaan kansallisissa luokissa. Tamma on luonteeltaan rauhallinen ja kuuliainen sekä käyttäytyy etiketin mukaan myös kilpailuissa. Sen takia se onkin ollut oiva opetusmestari junioireille. Samanthan liikkeitä, etenkin sen ravia on kehuttu todella useasti ilmaviksi ja lennokkaiksi. Tamma on varsonut yhden varsan, eikä se ole vielä siirtynyt siitostammaksi.

Isänemänisä Tomahawk oli 145cm korkea ja yksi aikansa suosituimmista jalostusoreista menestyksensä, sekä osaksi upean luonteensa ansiosta. Se on kilpaillut vaativia luokkia kouluratsastuksessa yltäen jopa euroopanmestaruustasolle saakka. Kymmenen vuotta kestänyt ura Englannin huipulla kertoo paljon sen jalostusarvosta. Tomahawk joutui 20-vuotiaana koppionnettomuuteen, jonka seurauksena se jouduttiin lopettamaan. Ori ehti astua kaksi kautta, mutta onnistui periyttämään jälkeläisilleen kestävyyttä, hyvää luonnetta, sekä nöyryyttä. Suurin osa sen jälkeläisistä kilpaileekin kouluratsastuksessa alue- ja kansallisella tasolla.

Isänemänemä Pickhills Lime oli kompaktin kokoinen, erittäin upealuontoinen ja rohkea poni. Ennen kilpaponiksi britteihin myymistä, se varsoi kasvattajansa luona kaksi varsaa. Lime kilpaili parhaillaan 110cm luokissa kansallisella tasolla, vaikka sillä olisi ollut kapasiteettia myöskin korkeampiin luokkiin. Kilpauran ollessa lopussa jalkoihin ilmestyneiden vaivojen takia, se myytiin pieneen siittolaan jalostuskäyttöön. Harmiksemme ruunipäistärikkö tamma ei periyttänyt yhdellekkään sen kuudesta jälkeläisestä sen upeaa väriä, mutta ainakin vanhimmat jälkeläiset ovat perineet sen rohkeuden ja hyppykapasiteetin. Vanhuus vei Limen mennessään 26-vuoden iässä.

Emän puolen sukuselvitys


Emänisä Aksel's Lanciano on tummanruunikko 138cm korkea kultaisen luonteen omaava suosittu jalostusori. Ori on kilpaillut kansainvälisissä vaativan kouluratsastuksen luokissa menestyksekkäästi. Esteratsun virkaa on myös tämän orin kanssa. Se on kilpaillut joitakin 70cm kisaratoja, mutta on enemmän koulupuolen ratsu. Lanciano toimii opetusmestarina ratsastuskoululla ja on toisinaan myös käytettävissä jalostukseen. Tusinan varsoja alulle laittanut ori periyttää niitä sen hyviä ominaisuuksia ja jokainen sen jälkeläisistä on aloittanut jo jollain tapaa kilpauransa isänsä jalanjälkiä seuraten.

Emänisäisä Alexander Neal on erittäin upea mustan värityksen omaava vahinkovarsa briteistä. Se näytti kykynsä kouluradoilla ollen kouluratsastuksen kuningas vuonna 2004, mutta pian tämän jälkeen hankosidevamman takia ori jäi pois radoilta. Menestyksensä ansiosta Neal pysyynee vielä kauan Britannian muistetuimpien ponien listoilla. Hankosidevamma-diagnoosin jälkeen ori toimi vielä joitakin vuosia ratsastuskoululla seurahevosena, missä se jouduttiin lopettamaan vuonna 2011, koska vamma alkoi mennä liian pahaksi.

Emänisänemä Keri's Gold on aivan tavallinen ratsastuskoulun tuntiponi, joka nuoruusvuosiensa aikana kierteli kilpakentillä omistajansa kanssa. Gold ei kuitenkaan saavuttanut menestystä toivotulla tavalla, vaikka poni onkin luonteeltaan kiltti ja kuuliainen, joka tietää tarvittaessa oman arvonsa. Gold on todella monipuolinen ja toimiva ratsu niin aloittelijoille kuin kokeneillekkin, mutta se tykkää alkuun hieman testata ihmisen motivaatiota. Aksel's Lanciano on tamman ainoa jälkeläinen, mutta sillä ei olisi ainuttakaan, ellei vahinkovarsa Lanciano olisi syntynyt.

Emänemä Best of Times on upean hohtavan kimon värityksen omaava 140cm korkea new forest-tamma. Se omaa mitä ihanimman luonteen ja sinisimmät silmät. Amerikassa syntynyt ja koko ikänsä siellä kasvattaja Lyydia Fleurin tykönä asustanut tamma kilpailee oman ratsastajansa kanssa vaativissa koululuokissa satunnaisesti. Bessalla on todettu jalkavamma, jonka takia sillä ei juuri ollenkaan hypätä, siksi se on siis toimittanut kouluponin virkaa ikänsä. Varsoja se on synnyttänyt kolme kappaletta, joista jokainen on löytänyt tiensä aivan eri mantereelle kuin emänsä.

Emänemänisä Watson's Sebastian on yksi upeammista esteponeista tässä suvussa. Ori hyppää hyvällä tekniikalla, eikä se kyttäile edes erikoisesteitä. Cebun omistaa nuori pari, jolla on pieni ponitalli Espanjassa. Oria käytetään paljon jalostuksessa sen kapasiteetin ja upean mustan värityksen vuoksi. Kuudentoista varsan isää on suunniteltu vielä muutamalle tammalle käytettäväksi, ettei hyvä kapasiteetti ja upea väritys vahingossakaan häviä tästä suvusta. Upea ori!

Emänemänemä Heart Breaker Hondalie on maailmankartoilta pikkuhiljaa häviävä tamma, koska siitä ei paljoa muisteta tai tiedetä. Tamma menehtyi kahdeksanvuotiaana ensimmäisen varsansa synnytyksessä. Hondaa oli sitä ennen koulutettu ahkerasti ja ehti se kiertää muutamia kansainvälisiä ratoja helpoissa koululuokissa. Loistavalla rakenteella, ihanalla vaaleanruunikolla värityksellä ja upeilla liikkeillä varustettu tamma on Honda.


Huom! Annan sukuselvitys on omistajan käsialaa. Jälkeläisten omistajat saavat halutessaan kopioida selvityksen sivuilleen käyttäen merkintää © Hollabar Ponies

Jälkeläisinfo

Annan tuleville jälkeläisille valitaan persoonaltaan mukavan oloisia 1-polvisen suvun omaavia new forest-oreja, jotka periyttävät new foresteille tyypillistä rakennetta ja luonnetta sekä käyttöominaisuuksia. Jälkeläisiä sillä teetetään kaikenkaikkiaan kuusi kappaletta.

new forest-tamma Sofianna v. Harley (01.11.2012), i. Rebentos Bombadil
new forest-tamma Hollabar Amethyst (30.07.2015), i. Roscoff Moonskye

Päiväkirja

23.01.2015 - Jee, pitkästä aikaa kilpailemaan!
Vihdoin kilpailutauko on ohi! Ehdin jo kaivata tamman kanssa temppuilemista kilpailupaikoilla ja itse kisasuorituksen aikana. Koskaan ei tiedä, millä tuulella tamma lähtee tänään suorittamaan. Eilinen meni mainiosti. Vaikka meillä oli melkein kaksi vuotta kilpailutaukoa, ei se silti Annaa jännittänyt sen kummemmin kuin aiemminkaan. Lähdettiin kumpikin hyvällä mielellä vuorollamme suorittamaan. Anna vaikutti hyvin rennolta, levänneeltä ja innokkaalta ja minä leveän hymyni kanssa onnelliselta. Rata meni hyvin, samoin loppuverryttelyt. Jätin loppuverryttelyjen jälkeen Annan kisahoitajani huomaan ja menin hetkeksi seuraamaan muiden ratoja, kaikki näyttivät niin hyvältä. Luokan loputtua alkoi jännitys, vieläkö kiivetä hevosen selkään ja palkintojen jakoon. Ja vielä mitä, sinnehän minä kiipesin ja menin viidenneksi sijoittuneen kohdalle. Olin niin onnellinen!

14.02.2014 - Katariinan silmien alla
Ihanaa, Katariina lupautui taas valmentamaan meitä! Meninkin innoissani hakemaan Annaa tarhasta, joka olisi tänään halunnut jäädä syömään ulos. Varustelin tammaa kaikessa rauhassa, kunnes Kata saapui Harley Studiin. Innoissani odotin, mitä tänään olisi luvassa ja toisaalta olin helpottunut, kun kyseessä oli vain "peruskauraa", sillä Anna vaikutti tänään vähän haluttomalta töihin. Se oli yksi niistä sen testausyrityksistä. Kun sain tamman valmiiksi, suuntasimme maneesille. Tein itsenäisen alkuverryttelyn samalla, kun juttelin Katariinan kanssa valmennuksen alustavasta kulusta. Teimme pohkeenväistöjä, vähän vastalaukkaa ja siirtymisharjoituksia paljon. Annaan alkoi tulla ryhtiä ja motivaatiota, joten valmennuksen loppua kohden tamma tuntui jo erittäin hyvältä! Valmennuksen päätteeksi kävimme kävelemässä loppukäynnit metsässä viltti pyllyn päällä. Anna sai parit porkkanat ja monet pusut palkkioksi hyvästä työstä.

20.07.2013 - Porukkamaasto
Annan ja Bean oli tänään tarkoitus lähteä kimppamaastoon. Sää suosi, oli lämmin ja ihmisten teki mieli uimaan. Niimpä siis otin puhelun Miralle, eikä tarvinnut kahta kertaa houkutella häntä ratsastamaan Bealla. Pian Mira hurauttikin pihaan ja kävi laittamaan Bealle suitsia, minä kun olin hakenut tammat jo siinä kohtaa sisälle. Harjailin ja varustin Annan valmiiksi, menimme ilman satuloita. Lähdimme tallin pihasta iloisin mielin, tammatkin taisivat nauttia pienestä tuulenvireestä ja ötökättömyydestä. Suuntasimme peltoteille ravailemaan ja laukkailemaan, mistä tammat innostuivat ihan suunnattomasti - ihan melkein kilpasille. Yhdessä välin sain ajatuksen, että menisimme tammojen kanssa läheiselle järvelle uimaan. Ei tarvinnut tätäkään kahta kertaa kysyä, kun olimme jo menossa. Anna nautti täysin rinnoin, kun sai leikkiä vesileikkejä järvessä. Kun vesipedot vihdoin malttoi pois järvestä, lähdimme takaisin tallia kohti.

20.04.2013 - Kilpailutauko
Nyt se sitten tapahtui. Tamma satutti itsensä tarhassa Bean kanssa kahnutessaan, joten tammat joutui nyt eristämään. En tiedä mitä varsinaisesti sattui, mutta nyt on sitten treeneistäkin tauko. Tamma nilkutti talliin ja soitin pihan eläinlääkärille, se ei oikein varannut painoa jalalleen. Eläinlääkäri tutki ja mietti, mikä voisi olla vikana. Loppudiagnoosi onneksi oli vain revähdys, josta selvittäisiin nyt pienellä sairaslomalla ja hiljalleen aloitettavalla liikunnalla. Tämä tietysti sopi Annalle paremmin kuin hyvin, mutta se ei siltikään innostunut siitä, että hänen tarhastaan lohkaistiin vain pieni lohko sille sairasloman ajaksi. Sairasloma ehkä kestää jonkun kuukauden, mutta kilpailemaan ei lähdetä enää pitkään aikaan, sitä ehtii vielä aivan hyvin!

10.04.2013 - Treenit auringonpaisteessa
Pitkästä aikaa ystäväni Katarina oli luvannut tulla valmentamaan minua ja Annaa. Olin innosta piukeana, koska tamman kanssa treenaaminen on muutenkin jäänyt hieman vähemmälle, sillä on ollut kiireitä. Onneksi kaverini on käynyt Annalla silloin tällöin ratsastamassa ettei tamma ihan rapakuntoon ole päässyt. Laitoin Annaa kaikessa rauhassa valmiiksi, kun kuulin auton kaartavan pihaan - se oli Katarina. Puin tamman reippaasti valmiiksi ja suuntasin maneesille. Tänään oli hieman märkä keli, joten kaikki mukavuudenhaluisena menimme maneesiin, kun sellainen oli tarjolla. Anna huomasi, ettei mamma ole hetkeen ratsastanut sillä, joten alkuun saimmekin sitten käydä tahtojentaistelua. Sain yllättävän nopeasti ponin ymmärtämään, että nyt tehdään töitä, eikä kenkkuilla. Valmennus itsessään meni alkukankeuksien jälkeen hyvin.

07.03.2013 - Annan synttärimaasto
Tänään on hyvä päivä, nimittäin rakas Anna täyttää viisi vuotta! Vastahan se syntyi, varttui ja muutti Harley Studiin. Kävin hakemassa tamman tarhasta auringon lämmittäessä tienoota mukavasti. Itse sankarikin vaikutti tänään yllättävän yhteistyökykyiseltä, vaikkakin luottamussuhteen ansiosta se on osoittautunut ihan mukavaksi poniksi. Harjasin ja varustin tamman reippaasti, että pääsimme lähtemään vielä hyvän sään aikana. Tamma malttoi kävellä maltillisesti alkupätkän, jonka jälkeen ravailimme ja laukkailimme rennosti. Siinä kohtaa se jo alkoi hieman kuumumaan, mutta koska tänään oli hyvä päivä, ei se ärsyttänyt. Anna viskoi välillä häntäänsä vimmatusti ja yritti pari ilopukkia viskoa. Ehdimme lenkkeillä reilun tunnin, kun saavuimme takaisin tallille. Tallissa riisuin sen reippaasti, harjasin läpikotaisin ja viskasin kuivatusloimen niskaan. Pakkohan se oli sankarille pari synttäriporkkanaakin antaa.

Kilpailutulokset

Anna on kilpaillut seuraavilla tiedoilla: Fame's Annabel VH12-027-0092, mutta Hollabariin muuton myötä toimittaa nykyään vain jalostushevosen virkaa ehkä muutamia startteja kilpaillen. Sijoituksia on yhteensä 53 kappaletta joista voitot on boldattu.

1. 12.04.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 3/50
2. 04.10.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 3/50
3. 02.08.2012, KRJ (kutsu), Helppo B, 7/60
4. 04.08.2012, KRJ (kutsu), Helppo B, 5/40
5. 04.08.2012, KRJ (kutsu), Helppo B, 5/40
6. 20.10.2012, KRJ (kutsu), Helppo B, 6/40
7. 23.10.2012, KRJ (kutsu), Helppo B, 3/40
8. 10.11.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 7/50
9. 13.11.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 3/50
10. 13.11.2012, KRJ (kutsu), Helppo B, 1/60
11. 17.11.2012, KRJ (kutsu), Helppo B, 1/60
12. 15.11.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 2/50
13. 14.11.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 5/50
14. 05.12.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 6/40
15. 06.12.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 3/40
16. 07.12.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 4/40
17. 24.12.2012, KRJ (kutsu), Helppo B, 2/50
18. 11.12.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 5/40
19. 22.12.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 7/50
20. 02.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 4/50
21. 06.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 5/50
22. 10.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 2/50
23. 05.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 6/40
24. 26.01.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 1/40
25. 28.01.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 5/40
26. 16.01.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 1/50
27. 09.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 4/40
28. 10.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 4/40
29. 15.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 5/50
30. 17.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 3/50
31. 18.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 4/50
32. 02.04.2012, KRJ (kutsu), Helppo A, 5/39
33. 26.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 1/40
34. 28.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 6/40
35. 07.03.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 6/60
36. 14.03.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 2/60
37. 22.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 1/40
38. 18.03.2013, KRJ (kutsu), Helppo B, 2/40
39. 28.04.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 1/50
40. 02.05.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 6/50
41. 03.05.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 4/50
42. 10.04.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 3/30
43. 15.04.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 2/30
44. 16.04.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 4/30
45. 02.03.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 7/50
46. 21.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 3/31
47. 23.02.2013, KRJ (kutsu), Helppo A, 3/31
48. 22.01.2015, KRJ (kutsu), Helppo A, 5/30
49. 23.01.2015, KRJ (kutsu), Helppo A, 1/30
50. 24.01.2015, KRJ (kutsu), Helppo A, 3/30
51. 27.01.2015, KRJ (kutsu), Helppo A, 2/30
52. 11.01.2015, KRJ (kutsu), Helppo A, 5/50
53. 18.01.2015, KRJ (kutsu), Helppo A, 5/50